Nefiks
Petek, 15 December 2017
Test1

NEFIKS
PETKE

Test1

Mednarodni projekti - pojdi z nami v tujino

kolegice-500px-new2

KOLEGICE - zaposlovanje mladih, visoko izobraženih žensk

podjetni-petki-500px-new2

Karierni klubi za mlade

priznanje-2014-500px-new

NEFIKS TUTORJI

KARIERNO MENTORSTVO

KARIERNO MENTORSTVO

 

 

 

 

 

5 stvari, ki jih med študijem MORAŠ narediti

1. Narediti vse izpite

na-studij-v-tujinoV nasprotnem primeru ostaneš večni študent in eden tistih, ki pri tridesetih se vedno dela na tujo napotnico! Če se nikakor ne moreš spraviti k učenju, ti lahko pomagajo na MIC-u.

2. Iti na vsaj eno brucovanje

Na ta način boš najlaže razširil/a mrežo poznanstev, hkrati pa se ti na brucovanju tvoje fakulteta/študijske smeri ponuja enkratna priložnost – spoznati tudi drugo, bolj “divjo” plat svojih profesorjev in asistentov! Primer brucovanja (žuri posameznih fakultet se razlikujejo po vsebini, intenzivnosti in kvantiteti) tukaj

554 Silhouette_Dancing_People

3. Iti na izmenjavo v tujino

Ko ti bo postalo mesto premajhno in si boš zaželel/a spremembe, je Erasmus  prava odločitev! Poleg študija v tujini (odločiš se lahko za 1 ali 2 semestra) ti bo Erasmus prinesel mednarodna poznanstva, izboljšal bo tvoje znanje tujih jezikov in te naučil samostojnosti! Če te zanima, preglej spletno stran CMEPIUS in se pozanimaj na svoji fakulteti!

4. Živeti v študentskem domu

dormitory 011Mnogi študentje so mnenja, da mora študent za pravo izkušnjo preživeti vsaj nekaj časa v študentskem domu. Pri tem se boš naučil/a strpnosti, prilagajanja, sprejemanja različnosti in pogajanja, hkrati pa se tudi najboljsi žuri dogajajo večinoma znotraj študentskih domov. Na strani http://www.stud-dom-lj.si/ preglej študentske domove v Ljubljani in nikakor ne zamudi prijavnega roka v avgustu!

5. Vsako leto poskusiti nekaj novega

Študentski čas je namenjen tudi temu, da se čim bolj zabavaš, ukvarjaš s čim več stvarmi in dobiš čim več izkušenj! Dobra stran študenskega statusa je tudi, da je veliko stvari brezplačnih! Zato – začni gledati okrog sebe in početi vse tisto, za kar boš po 25. letu prestar! 

bungee

Ne veš, kje bi začel/a? Poglej, kaj vse najdeš na http://talentiran.si/!

In – da ne pozabiš, kaj vse si počel med študijem – vpiši vse v Nefiks!

Avtorica: Staša Barbič

Na informativne dneve ...

Bodoči bruci, dobrodošli v univerzitetnih mestih! Informativni dnevi, ki po vsej Sloveniji potekajo 10. in 11. februarja, na visoke šole in fakultete privabijo trume znanja želnjih srednješolcev - si med njimi tudi ti?

foto informativni dneviO izbiri študija se lahko odločamo na več načinov - nekateri se odločajo na podlagi omejitev za vpis, spet drugi na podlagi kariernih možnosti, tretji zgolj na podlagi interesov. Če želiš prevetriti in preveriti svoje interese, lahko to storiš tudi s testom, ki ga najdeš na strani Mojaizbira.si, ki jo je Zavod za zaposlovanje namenil prav dijakom in srednješolcem. Tam najdeš tudi zabavno igro, ki ti morda lahko pomaga pri odkrivanju interesov, zanimiv kviz pa najdete tudi na studij.si.

Talentirani ti želimo uspešne, informativne, zabavne, poučne in uporabne informativne dneve, kjer vam lahko pomaga tudi brošura, ki jo je za Ljubljano pripravil ŠOU v Ljubljani (pdf), za Maribor pa ŠOU v Mariboru.

In ne pozabi - kakoli boš že izbral/a, tekom študija nabiraj tudi neformalna znanja in izkušnje, jih uspešno vkomponiraj v svoj karierni načrt in vpiši v e-Nefiks!

Marca na Nizozemsko

Question


Olde Vechte Foundation vabi na trening z naslovom Practicing Coaching Training. Prijavite se lahko do 7. marca 2012, trening pa bo potekal od 10. 3. 2012 in 16. 3. 2012 na Nizozemskem.

Več informacij na Salto Youth - pa ne pozabite usposabljanja vpisati v Nefiks ;)

Globalni program YouthActionNet

yanRazpisan je globalni program YouthActionNet. Prijavijo se lahko mladi socialni podjetniki, ki spodbujajo družbene spremembe in povezujejo mlade z lokalnimi skupnostmi. Tisti, ki želijo sodelovati, morajo biti stari med 18 in 29 let (oktobra 2012) in voditelji obstoječih projektov - samostojno ali v okviru organizacije.

Prijavitelji morajo tekoče govoriti angleško in biti na voljo za usposabljanje v oktobru 2012.

Beri dalje

Trije namigi za lažje iskanje študentskega dela

1. slikaIskanje primernega študentskega dela zna biti zahtevna in izčrpljujoča izkušnja, ki zahteva čas, trud in potrpljenje. Ponujamo tri namige, ki vam bodo iskanje pravega dela olajšali! 

Vsekakor pa ne pozabite študentskega dela in delovnih izkušenj zapisati v Nefiks!

Beri dalje

Art:tečaji vabijo na obisk

beležke1Šola Art:tečaji vabi na informativni dan 2012, ki bo v petek 10. 2. med 10. in 18. uro ter v soboto 11. 2. med 10. in 12. Na šoli so vam pripravili razstavo del njihovih tečajnikov in presenečenje. Odgovarjali bodo na vaša vprašanja povezana z vašim likovnim študijem ter vam svetovali, kako se pripraviti na zahtevni sprejemni izpit. Vsi, ki jih boste v času informativnih dnevov obiskali, prejmete darilni bon v vrednosti 20 EUR.

Beri dalje