Nefiks
Ponedeljek, 23 Julij 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

O etiki ...

Vrednotenju dejanj se je zagotovo nemogoče izogniti. Grobo jih ločimo na »dobra« in »slaba«. Ampak kaj je tisto, kar dejanje naredi takšno ali drugačno? Tako nekako bi lahko zastavili temeljno vprašnje etike – filozofske discipline, ki poskuša premisliti zakulisje morale. V zadnjem času se o njej govori kar precej, a včasih na žalost tudi malo preveč nepremišljeno. Vabljeni, da se udeležite razprave, ki bo potekala v četrtek, 28. junija, ob 17h na Društvu mladinski ceh.

Beri dalje

Znanost: za dekleta!

Evropska komisija je začela s kampanjo “Ženske v raziskavah in inovacijah”, s katero želi spodbuditi dekleta k zanimanju za znanost in njihovemu vključevanju v znanstvene raziskovalne centre. Ženske so še vedno slabše zastopane v znanosti, tehnologiji in na raziskovalnih področjih v Evropi, kar pomeni, da mnogo talenta ostane neizkoriščenega. Kampanja bo tudi poudarila pomen znanosti in raziskav pri iskanju konkretnih rešitev za svetovne probleme, kot so hrana in energetska varnost, okolje, zdravo staranje … 

Beri dalje

Dialog mladih zaključen

»Mladi ne čakamo na rešitve, ampak jih ponujamo in ne godrnjamo, ampak dejansko stopimo v aktivno pozicijo« sporočajo mladi v okviru projekta Dialog mladih. Projekt Dialog mladih! v sodelovanju z mladinskimi organizacijami in mladinskimi centri, ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino ter v partnerstvu z Zavodom RS za zaposlovanje, izvajata Mreža MaMa in Mladinski svet Slovenije.

Beri dalje

Natečaj Kaj me osreči!

Na spletni strani L'MIT poteka natečaj Kaj me osreči.

Pohiti s svojimi domiselnimi in simpatičnimi odgovori – letos natečaj namreč poteka le do konca meseca junija!

Nikoli ne veš, morda pa bo letos prav tvoja misel ena izmed šestih ilustriranih na razglednicah! Misli zbirajo do konca junija. 

Poleti na Finsko!

Obetajo se sončni vroči dnevi in na Nefiksu smo se odločili, da razpišemo predpoletno nagradno igro.

Na preprosto vprašanje: Po vzoru dobre prakse iz katere države je nastal Nefiks? odgovorite tako, da nam odgovor prilepite na facebook zid ali pa nas sledite na twiterju in odgovoru dodate oznako #Nefiks.

Nagradna igra traja do srede, 27. junija 2012, Nefiks pa bo izžrebanim poklonil turistični vodič po Finski, kar je hkrati tudi namig za pravilni odgovor ;)

 

 

Kakovost zaposlitev

Več kot 250 mladih Evropejcev iz 27 držav članic se je za dva dni zbralo v Evropskem parlamentu, da bi razpravljali o brezposelnosti mladih. Konferenco je organizirala Skupina socialistov in demokratov. Udeleženci so osnovali poziv političnim voditeljem, sestavljen iz 15 točk, o tem, kako mladim Evropejcem vrniti upanje in ustvariti priložnosti za zaposlitev za vse. V pozivu mladi zahtevajo uvedbo Evropskega zagotovila za mlade in pozivajo druge mlade Evropejce, da se zberejo in pripravijo Evropsko državljansko pobudo. 

Beri dalje