Nefiks
Nedelja, 22 Julij 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

Lahko mlade reši podjetništvo?

Kakšno vlogo ima lahko podjetništvo mladih pri soočanju s trenutnimi izzivi brezposelnosti mladih? Kako se med različnimi skupinami mladih razlikujejo izzivi?

Predlog za pripravo politik, ki ga je pripravil OECD s finančno podporo Evropske komisije, poskuša ponuditi odgovore na ta vprašanja. Malo verjetno je, da bo podjetništvo rešilo težavo brezposelnost mladih, vendar je lahko del odziva. 40 % mladih pravi, da se zanimajo za samozaposlitev in vlade ponujajo mnogo programov, ki mladim omogočajo začeti posel, vključno z izobraževanjem in usposabljanjem o podjetništvu, informacijami, nasveti, mentorstvom, finančno pomočjo, infrastrukturo, ki vključuje inkubatorje in mreže mladinskih poslov.

Beri dalje

Ali lahko zaradi uporabe Facebooka izgubim službo?

Sindikat Mladi plus organizira delavnico z naslovom »Ali lahko zaradi uporabe Facebooka izgubim službo?«. Potekala bo v torek, 12. 6. 2012, ob 18h v Domu sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Predavata Goran Lukič in Sanja Leban Trojar. Delavnica je brezplačna za vse člane Sindikata Mladi plus, sindikata študentov, dijakov in mladih brezposlenih. Prav tako je brezplačna za vse ostale zainteresirane, vendar ob predhodni prijavi. 

Beri dalje

EU za brezposelne mlade

Eden izmed petih mladih, starih pod 25 let v EU ne more najti zaposlitve. Parlament želi nameniti 82 milijard evrov iz strukturnih skladov za ustvarjanje novih priložnosti za zaposlitev v državah članicah EU. Med predlogi evropskih poslancev v resoluciji, ki so jo sprejeli 30. maja 2012 o ukrepih za soočanje z brezposelnostjo, so: načrt za ustvarjanje novih zaposlitev, prerazporeditev neporabljenih sredstev iz strukturnih skladov EU v projekte, ki bodo ustvarjali nove zaposlitve za mlade in uvedba Evropskega zagotovila za mlade, ki bi zagotavljal, da mladi ne bi bili brez zaposlitve dlje kot štiri mesece.

Beri dalje

Razpis za potovalno umetnostno štipendijo

Projektni partner HALLE14 iz Leipziga razpisuje potovalno umetnostno štipendijo CHRISTIAN GOTTLIEB PRIBER TRAVEL GRANT 2012 v vrednosti 5.000 eur, namenjeno umetnikom/umetnicam, zainteresiranim za navezo zločin–umetnost–življenje. Štipendija je razpisana v okviru razstave S kriminalno energijo – umetnost in kriminal v 21. stoletju, ki je na ogled v razstavnih prostorih HALLE14 do 29. julija 2012.

Beri dalje

Srečanje NVO na temo prostovoljstva

V petek, 1. 6. 2012, ob 17.00 vabljeni v Mladinski center Postojna na srečanje nevladnih organizacij na temo prostovoljstva. Slovenska filantropija skupaj z regijskim stičiščem BOREO pripravlja srečanje nevladnih organizacij z namenom spodbujanja sodelovanja in našega medsebojnega povezovanja na področju prostovoljstva. Na srečanju bodo najprej predstavili Zakon o prostovoljstvu, ki je bil sprejet v letu 2011, način kako in zakaj bi postali prostovoljska organizacija.

Beri dalje