Nefiks
Petek, 19 Oktober 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

Diplomanti socialnega dela pozor!

Izšel je javni razpis za spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve – pripravnikov na področju socialnega varstva, ki iščejo prvo zaposlitev po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe. Ciljna skupina javnega razpisa so iskalci prve zaposlitve na področju socialnega varstva, ki iščejo prvo zaposlitev po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe, kot jo predpisuje ZSV za pripravnika na področju socialnega varstva.

Beri dalje

Te mika ZN?

Združeni narodi so razpisali nekaj delovnih mest za vse, ki vas mikajo politične, novinarske in podobne vode. Razpisana delovna mesta, na katera se lahko prijavite:

2012 YPP EXAMINATION – POLITICAL AFFAIRS, več tukaj
2012 YPP EXAMINATION – RADIO PRODUCER (Portuguese or Kiswahili), več tukaj
2012 YPP EXAMINATION – SOCIAL AFFAIRS, več tukaj

 

Ste vedeli, da lahko življenjepis in priporočila ustvarite v sistemu e-Nefiks? Poskusite!

Vir: LMIT

Mednarodni dan mladih 2012

Statistika kaže, da se 95 % mladih med 15. in 19. letom izobražuje, da je 46 % mladih med 20. in 24.letom je delovno aktivnih; pri tej starosti živi z vsaj enim staršem okrog 75 % mladih. Med mladimi v starosti 25 - 29 let je tri četrtine delovno aktivnih, pri starših pa jih še vedno živi več kot polovica. 12. avgusta je mednarodni dan mladih, ki so ga letos Združeni narodi podnaslovili z geslom Ustvarjanje bolšjega sveta v partnerstvu z mladostjo.

Beri dalje

Zavod Nefiks ob mednarodnem dnevu mladih - izjava za javnost

Na Zavodu Nefiks verjamejo, da se kljub težkim razmeram na trgu dela, ki so še posebno nenaklonjene mladim, še vedno lahko najdejo rešitve. Skupaj z mladimi namesto pasivnega čakanja aktivno ukrepajo, saj je s samo takšnim odnosom dandanes možno dobiti zaposlitev.

“Pomembno je tudi, da mladim pri iskanju ne poide motivacija, saj kljub trudu, delu, beleženju in razvoju kompetenc doživljajo veliko zavrnitev. V še posebno težkem položaju so dekleta, predvsem družboslovnih usmeritev. Ne le, da ne dobijo niti odgovorov na njihove prošnje za zaposlitev, pač pa jim tudi zmanjkuje idej, kaj še storiti, da se jim po več letih iskanja zaposlitve morda vendarle nasmehne sreča”, ugotavljajo na Zavodu Nefiks in nadaljujejo: “Ukrepi, ki jih za zmanjševanje brezposlenosti med mladimi ponuja država še zdaleč niso dovolj, zato moramo kot družba postati bolj senzibilizirani za mlade in vsi skupaj aktivno iskati rešitve”.

Beri dalje

Nefiks klepetalnica Job klubi na dan mladih!

fotolia 4147545_xlOb Mednarodnem dnevu mladih, v nedeljo, 12. avgusta, se nam med 20.00 in 21.00 uro pridružite v on-line klepetalnici v e-Nefiksu, kjer bomo izvedli simulacijo (job) kluba "Služba me ne išče". S tem se bomo dotaknili najbolj aktualne teme za mlade - zaposlovanja in prikazali, kako bodo potekali zaposlitveni klubi, ki jih nameravamo v živo pripraviti v sezoni 2012/13. H klepetu smo povabili tudi kadrovika, zato ne zamudite priložnosti, da mu postavite kako vprašanje. Povabite tudi svoje prijatelje. 

Seveda pa tudi danes ne pozabite glasovati za projekt "Služba me-ne išče" na strani ŽUR Z RAZLOGOM. Skupaj lahko dobimo zadostno število glasov in s tem tudi vstopnino Žura z razlogom - če se to zgodi, bomo v jeseni pričeli z zaposlitvenimi klubi, kamor vas bomo tudi povabili. 

 

strip jobclubi1

 

jobclubi2

 

Še namig: klepetalnici se pridružite tako, da vstopite na stran: http://enefiks.talentiran.si/, se logirate v e-Nefiks in na levi strani v meniju poiščete klepetalnice. 

Nefiks krepi svoj tim!

tutorjiNefiks zaposli 2 študenta/ki - tutorja/ki po možnosti študenta/ki nižjih letnikov fakultete za organizacijo dogodkov, komuniciranje z mladimi, pisanje člankov in prispevkov za portal www.talentiran.si, objavljanje na spletnih straneh, komunikacijo z mediji, vodenje sestankov za projekte, izvajanje projektov in projektih aktivnosti, vodenje dokumentacije, koordinacija posameznik skupin tutorjev na različnih projektih. Te zanima? Pridruži se mlademu kreativnemu timu, ki mu ni vseeno za mlade!

Beri dalje