Nefiks
Sreda, 19 Junij 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • Kolegice junij rdecadvoranaMOL
  • nefiks karierni tabor 720X180
  • jezikovni tabori 720x180
  • Optius banner 720x180
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180
  • peterle h 1

Evropska nagrada Karla Velikega za mlade 2013

Mladi, stari od 16 do 30 let iz vseh EU držav so vabljeni k sodelovanju na natečaju na temo evropskega razvoja, integracije in identitete.

Evropska nagrada Karla Velikega za mlade 2013 bo podeljena projektom, ki spodbujajo evropsko in mednarodno razumevanje, evropsko identiteto in integracijo, služijo kot vzor mladim, ki živijo v Evropi in ponujajo praktične primere Evropejcev, ki živijo skupaj kot ena skupnost.

Beri dalje

Javni razpis štipendij za študijske obiske slovenskih dijakov in študentov v tujini

Rok prijave: Do porabe sredstev oz. najdlje do vključno 30. 8. 2013

Predmet javnega razpisa je štipendiranje kratkoročne mednarodne mobilnosti v tujino (študijskih obiskov) dijakov in študentov, ki so slovenski državljani, in sicer za namen:

- izobraževanja ali 

- praktičnega usposabljanja v tujini v neprofitnih organizacijah in predstavništvih Republike Slovenije.

Beri dalje

Poročilo projekta 72 ur

72 ur
20 projektov
500 mladih
30.000 prostovoljnih ur

 Poročilo o izvedbi projekta Društva mladinski ceh "72 ur" MLADI ZMOREMO!, ki je potekal med 28. in 31. oktobrom 2012 si preberite spodaj!

Beri dalje

WHAT'S NEXT?

slika 4WHAT'S NEXT? smo se spraševali udeleženci mednarodnega usposabljanja v Križevcih prvi dan, ko smo prispeli v Prlekijo – YOU'RE NEXT! je pisalo zadnji dan na naših majicah, ko smo se polni novih idej in navdiha poslavljali in vračali domov. 

Da smo mi res naslednji na vrsti, smo ugotovili skozi celotedensko usposabljanje – preko spoznavanja ključnih kompetenc, osnov podjetništva, pisanja projektov, iskanja finančnih spodbud Evropske unije in iskanja navdiha med primeri dobrih praks. 

Izkupiček projekta: 25 udeležencev, 3 trenerji, 8 držav, 8 mladinskih organizacij; 7 izdelanih projektnih idej in 2 izdelana poslovna načrta! 

Na koncu WHAT'S NEXT ni bilo več vprašanje – projekt Mladi v akciji je tako navdahnil in opolnomočil nas vse, da vemo, kakšno kariero hočemo in kako do nje priti, ter da bomo aktivno spreminjali svoje lokalno okolje in delovali tudi mednarodno - evropsko!

Beri dalje

Delavnica o pomenu beleženja neformalno pridobljenega znanja

2012-10-25 14.00.11V četrtek, 25. oktobra 2012, je imel Zavod Nefiks na Študentski areni delavnico na temo pridobivanja in beleženja neformalnega znanja, ki sta jo vodili Maja Drobne in Klara Zavrl. Udeleženci so se seznanili s knjižico Nefiks, kamor lahko vpisujejo vse svoje znanje, izkušnje in kompetence, ki so jih pridobili izven formalnega izobraževanja, pogovarjali pa so se tudi o načinu pridobivanja posameznih kompetenc in naredili primer vpisa v Nefiks za delo preko študentskega servisa. Delavnica se je zaključila z debato o pomembnosti beleženja neformalno pridobljenega znanja, ki je lahko mladim pri vstopu na trg dela in iskanju prve zaposlitve v veliko pomoč.