Nefiks
Sobota, 16 November 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

 • 2019 Dan odprtih vrat GZS banner 720x180
 • aktualnoaktualno 720px 2
 • banner anketa 2019
 • banner jezikovni klubi 2019 oktober
 • banner kolegice 2019 oktober
 • banner natecaj karierni heroji jesen 2019 720x180
 • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
 • banner pridruzi se ekipi
 • P EU banner2 720x180

CNVOS vas vabi na Sicilijo

Z enotedenskim izobraževanjem v Palermu, na katerem bodo udeleženci spoznavali veščine uspešnega pisanja projektnih prijav, izvajanja evropskih projektov in mednarodnega mreženja, se začenja izvajanje projekta SOLE, ki združuje partnerje iz 11 držav (Nemčije, Italije, Romunije, Velike Britanije, Makedonije, Slovaške, Latvije, Francije, Danske in Slovenije). CNVOS kot projektni partner iz Slovenije bo za sodelovanje na izobraževanju izbral predstavnike štirih manjših oz. lokalnih NVO, ki bi si v prihodnosti želele sodelovati na evropskih razpisih in programu Evropa za državljane.

Beri dalje

»TheBigThink«

Univerza v Ljubljani pristopa k projektu Evropske komisije z imenom »TheBigThink«, ki želi ponovno napisati izvorno kodo Evrope (“Retype Europe’s Source Code”). Evropska unija do 15. junija 2012 zbira ideje iz naslednjih kategorij: nezaposlenost mladih, kakovostno staranje, podjetništvo, zdravje in pravice na Internetu. Študenti 40 najboljših idej iz Slovenije bodo povabljeni na največji tehnološki festival na svetu, ki bo potekal od 21. do 26. avgusta 2012 v Berlinu. Na festivalu bo sodelovalo več kot 10 000 udeležencev iz celega sveta.

Beri dalje

Subvencije za podjetniške ideje ponovno na voljo

Subvencije za samozaposlitev bodo kmalu spet na voljo, je razglasilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Še več, znesek se je celo povišal za dobrih 18,7 milijona evrov, skupaj je tako na voljo več kot 65 milijonov sredstev. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o povečanju sredstev za program »Subvencije za samozaposlitev 2010«. Obseg dodatnih sredstev, ki so namenjena izvajanju programa znaša 18,7 milijona evrov.

Beri dalje

Čestitke Naj prostovoljcem!

V četrtek, 14. junija, je na Brdu pri Kranju že desetič potekala prireditev Prostovoljec leta. Častni pokrovitelj natečaja je tudi letos predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je s svojo soprogo Barbaro Miklič Türk gostil zaključno prireditev. V natečaj je letos 130 različnih prijaviteljev prijavilo 162 posameznikov in 52 projektov; strokovna komisija, katere član je tudi predstavnik Zavoda Nefiks, pa je medtem že izbrala najboljše. 

Vsem prostovoljcem iskreno čestitamo in izkoriščamo priložnost, da jih spomnimo, naj svoje prostovoljno delo beležijo v Nefiks in tako oplemenitijo svoj zaposlitveni kapital ;)

ekipa Nefiks

 Foto: najbolj poskočna prostovoljska ekipa združenih moči Zavoda Nefiks in Društva Mladinski ceh

Nekaj se mora zgoditi!

Nekaj se mora zgoditi! - Zavod Nefiks za Mlade službe* 

izjava za javnost

Mladi iz Zavoda Nefiks, vodilne institucije na področju priznavanja in beleženja neformalnega znanja in zaposlitvene pismenosti v Sloveniji, so ob zaključku sezone Podjetnih petkov političnim odločevalcem v Sloveniji poslali odprto pismo, v katerem jih opozarjajo na zaskrbljujoč položaj mladih na trgu dela. V pismu poudarjajo, da stanja brezposelnosti mladih ni moč opravičevati zgolj s slabim stanjem v državi ali splošno recesijo in da je nujno in potrebno ukrepati takoj. Opozarjajo tudi, da mlad človek, ki mu ni omogočen dostojen prehod v avtonomijo, postane dolgoročno breme za vse davkoplačevalce.

Na podlagi izkušenj, ki so jih pridobili s projektom Podjetni petek, ki je namenjen povezovanju delodajalcev in mladih, so na Zavodu Nefiks pripravili filmček s pobudo Nekaj se mora zgoditi.

Beri dalje

Zavod Nefiks – za Mlade službe!

Odprto pismo odločevalcem

Mladi smo v okviru projekta Zavoda Nefiks Podjetni petek za en dan obiskovali vodilna podjetja: Hidrio, Ljubljanske mlekarne, Gorenje, IBM, Microsoft, Pro plus in druga. Tako smo pridobili možnost vpogleda v delovna okolja, kamor drugače ne bi mogli.

Naša zaposlitev in prihodnost nas skrbita, zato se obračamo na vas – odločevalci:

NEKAJ SE MORA ZGODITI!

 

Ne dovolite, da pristanemo v strašljivih statistikah in raziskavah, ki odražajo zaskrbljujoče stanje:

na Uradu Republike Slovenije za mladino: Raziskava Mladina 2010
na Zavodu za zaposlovanje: Trg dela v številkah
na Mladinskem svetu Slovenije: Programski dokument o zaposlovanju mladih
na Študentski organizaciji Slovenije: Strategija zaposlovanja mladih v družbi znanja 
na Evropski komisiji: Evropska garancija za mlade

Vaše dosedanje ukrepanje ni dovolj! Zaskrbljujočega stanja brezposelnosti mladih ni moč opravičevati zgolj s slabim stanjem v državi ali splošno recesijo – ukrepati je nujno in potrebno takoj! Mlad človek, ki mu ni omogočen dostojen prehod v avtonomijo, postane dolgoročno breme za vse davkoplačevalce.

Računajte na nas – a opravite svojo vlogo!

Na podlagi izkušenj, ki smo jih pridobili s projektom Podjetni petek, se obračamo na vas, da nam odpirate vrata na sledeče načine:

 • omogočite sistemsko povezovanje mladih na podoben, vendar dolgotrajnejši način kot to počnemo s Podjetnimi petki.
 • omogočite nam več kvalitetnega in sistematičnega poklicnega svetovanja.
 • lotite se reševanja zaposlovanja mladih kot prednostne tematike.
 • Nefiks naj postane sistemsko orodje za prepoznavanje neformalno pridobljenega znanja.

Mladi si želimo do naših delodajalcev zgraditi most. Skupaj z vami nam to gotovo lahko uspe!

  

Za Zavod Nefiks – vodilno organizacijo na področju beleženja neformalno pridobljenega znanja

 

- Skupina Nefiks tutorjev
- Alenka Blazinšek, vodja projekta Nefiks, alenka(a)talentirana.si
- Tadeja Ozebek, vodja projekta Podjetni petek, tadeja(a)talentirana.si, 041 919 421

 *Nefiks slovar: Mlade službe so službe, ki so namenjene mladim, ki jih skupaj z mladimi za mlade lahko tudi na novo ustvarimo. So nove, sveže, inovativne, mladim prijazne in jim omogočajo osebnostni in poklicni razvoj ter jim pomagajo pri osamosvajanju.