Nefiks
Ponedeljek, 21 Oktober 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • banner jezikovni klubi 2019 oktober
  • banner kolegice 2019 oktober
  • banner natecaj karierni heroji jesen 2019 720x180
  • aktualnoaktualno 720px 2
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180

Art Stays 2012 vabi mlade umetnike

Mednarodni festival sodobne umetnosti Art Stays odpira glavni oder na Slovenskem trgu umetnikom mlajšim od 35 let za predstavitev avdio-vizualnih performansov. Mednarodni festival sodobne umetnosti Art Stays, eden najpomembnejših festivalov sodobne umetnosti v Evropi, se bo odvijal že deseto leto zapored, četrtič v sklopu poletnih festivalov Art Ptuj in združil sodobne, predvsem vizualne umetnike iz celega sveta.

Letošnji festival bo potekal pod sloganom DISPLAY (zaslon / prikaži!). Beseda Display ima veliko pomenov in prav vsi se skladajo z namero festivala. Je izložba, prostor in dialog, ki smo ga vzpostavili z mnogimi umetniki, ki bodo na Ptuju na ogled postavili svoja dela, izvedli performans ali gostovali v umetniški rezidenci in ustvarjali v najstarejšem slovenskem mestu.

Beri dalje

Uspešno zaključen Kamp socialnih inovacij

Petindvajset entuziastičnih mladih socialnih inovatorjev se nas je prejšnji vikend zbralo  na kampu socialnih inovacij na Jesenicah, kjer smo 'prevetrili' možgane in se lotili priprave treh inovativnih projektov, ki so zmagali na razpisu za najboljše predloge za spletne inovacije, ki rešujejo določen družben problem mladih. Namen projekta je med drugim tudi spodbujanje inovativnosti na področju družbeno odgovornih dejavnosti in socialne ekonomije ter povezati ljudi iz različnih strok in interesov z namenom medsebojnega sodelovanja za izvedbo kreativnih idej. 

Beri dalje

Natečaj »Moje pismo županu«

Zavod Akademija naprednih idej in Mladinski svet Ajdovščina v okviru projekta Velike ideje, malih ljudi!, ki spodbuja mlade k aktivnemu vključevanju v demokracijo in soodločanje, razpisuje javni literarni natečaj »Moje pismo županu«. Natečaj je namenjen mladim (15 do 30 let) iz vse Slovenije, ki želijo svoja stališča in mnenja v zvezi s položajem mladih v občini sporočiti lokalnim oblastem. Skozi natečaj želijo pridobiti mnenja mladih o aktualnih stvareh, ki se dogajajo na področju mladine ter predloge za izboljšanje današnjega stanja. 

Beri dalje

Lahko mlade reši podjetništvo?

Kakšno vlogo ima lahko podjetništvo mladih pri soočanju s trenutnimi izzivi brezposelnosti mladih? Kako se med različnimi skupinami mladih razlikujejo izzivi?

Predlog za pripravo politik, ki ga je pripravil OECD s finančno podporo Evropske komisije, poskuša ponuditi odgovore na ta vprašanja. Malo verjetno je, da bo podjetništvo rešilo težavo brezposelnost mladih, vendar je lahko del odziva. 40 % mladih pravi, da se zanimajo za samozaposlitev in vlade ponujajo mnogo programov, ki mladim omogočajo začeti posel, vključno z izobraževanjem in usposabljanjem o podjetništvu, informacijami, nasveti, mentorstvom, finančno pomočjo, infrastrukturo, ki vključuje inkubatorje in mreže mladinskih poslov.

Beri dalje

Ali lahko zaradi uporabe Facebooka izgubim službo?

Sindikat Mladi plus organizira delavnico z naslovom »Ali lahko zaradi uporabe Facebooka izgubim službo?«. Potekala bo v torek, 12. 6. 2012, ob 18h v Domu sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Predavata Goran Lukič in Sanja Leban Trojar. Delavnica je brezplačna za vse člane Sindikata Mladi plus, sindikata študentov, dijakov in mladih brezposlenih. Prav tako je brezplačna za vse ostale zainteresirane, vendar ob predhodni prijavi. 

Beri dalje

EU za brezposelne mlade

Eden izmed petih mladih, starih pod 25 let v EU ne more najti zaposlitve. Parlament želi nameniti 82 milijard evrov iz strukturnih skladov za ustvarjanje novih priložnosti za zaposlitev v državah članicah EU. Med predlogi evropskih poslancev v resoluciji, ki so jo sprejeli 30. maja 2012 o ukrepih za soočanje z brezposelnostjo, so: načrt za ustvarjanje novih zaposlitev, prerazporeditev neporabljenih sredstev iz strukturnih skladov EU v projekte, ki bodo ustvarjali nove zaposlitve za mlade in uvedba Evropskega zagotovila za mlade, ki bi zagotavljal, da mladi ne bi bili brez zaposlitve dlje kot štiri mesece.

Beri dalje