Nefiks
Četrtek, 18 Julij 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • jezikovni tabori 720x180
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • jezikovni tabori 720x180
  • P EU banner2 720x180

Skupina za ukrepanje na področju brezposelnosti mladih

hig-press214. februarja je začela delovati prva skupina strokovnjakov za ukrepanje na področju brezposelnosti mladih. S to pobudo želi Evropska komisija zagotoviti hitrejšo in učinkovitejšo uporabo evropskih sredstev in strokovnega znanja za spopadanje s problemom brezposelnosti med mladimi. V ta namen se bodo med 13. in 24. februarjem skupine strokovnjakov sestale v osmih državah članicah, kjer je brezposelnost med mladimi največja: to so Italija, Irska, Grčija, Portugalska, Latvija, Španija, Litva in Slovaška.

Beri dalje

Get inspired!

inspiration roadPoljska Nacionalna agencija programa Mladi v akciji organizira seminar za predstavnike neformalnega in formalnega izobraževanja in podjetij, ki so vključeni v ustvarjanje in izvajanje učenja podjetništva. Drugi seminar na temo učenja podjetništva Get inspired! bo potekal med 19. - 24. 4. 2012, Konstancin-Jeziorna (Varšava), na Poljskem.

Beri dalje

Delodajalec nima pravice vprašati, koliko otrok imate

short-interview-jobSte samski, poročeni ali živite v partnerski zvezi? Ste noseči ali družino šele načrtujete? Koliko otrok imate? To je le nekaj vprašanj, ki jih delodajalci ne bi smeli postaviti kandidatom za zaposlitev. V državi je že več kot 115.000 brezposelnih, zato so tisti, ki iščejo delo, v vse šibkejšem položaju, delodajalci pa to izkoriščajo. Sprašujejo jih tudi po tem, kar zakon izrecno prepoveduje: o zakonskem stanu, načrtovanju družine in o nosečnosti, zbirajo pa tudi druge posebno občutljive osebne podatke, kot na primer o zdravju, članstvu v sindikatih in celo o veroizpovedi.

Beri dalje

Vpis na fakulteto – težka odločitev?

college-visitIzbira fakultete je ena najtežjih odločitev v našem življenju, saj ta na nek način zapečati našo usodo. Mnogi se sprašujejo kako pri 18 letih izbrati poklic, ki ga boš opravljal skoraj celo življenje. Kaj, če se ne odločimo prav? Se je boljše odločiti po svoji vesti ali je boljše poslušati nasvete staršev in prijateljev? Avtorica Anja Bajuk prisega na odločitev po svoji vesti, saj meni, da le tako izbereš tisto, kar te zanima in kar boš z veseljem počel. Tako je izbrala tudi Anja sama, ki je mlade za portal talentiran.si povprašala o tem, kako in na podlagi česa so se odločili oni. V nadaljevanju preberite zanimive izjave bodočih brucev in tudi že študentov na temo informativnih dneh in prave izbire fakultete.

Beri dalje

Priložnost za službo!

software-engineer-ranked-best-job-for-2011-11010502Bi želel/a postati del ekipe najbolj inovativne mladinske organizacije v Sloveniji? Društvo mladinski ceh išče 2 osebi za zaposlitev preko javnih del, ki sta pripravljeni svoje talente razvijati in vključevati v delo na organizaciji. V kolikor poznaš delo na Mladinskem cehu, veš, da gre za razgibano delo (različne dejavnosti, razgiban delovni čas, timsko delo, delo z mladimi ... ). Če znaš nekaj, kar ne zna vsak, si pravi/a za ekipo ;)

Več informacij najdeš tukaj.

Zaživel inkubator socialnih inovacij

DSC 0467V preteklih mesecih je na Mladinskem cehu zaživel inkubator socialnih inovacij in podjetništva, ki je tako postal prvi inkubator, ki mladim poleg storitev ponuja tudi atraktivne prostore za delo, ustvarjanje in razvijanje socialnih idej in socialnega podjetništva. Opremljen je z re-use opremo ki je delo socialnega podjetja Centra ponovne uporabe (CPU) iz Rogaške Slatine. Prostori inkubatorja ponujajo timom, ki se pripravljajo za pot socialnega podjetništva, okolje za kreativnost in domačno vzdušje.

Beri dalje