Nefiks
Četrtek, 28 Maj 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

  • 2020 NKR banner720x180 2
  • 2020 april druzabne igre banner
  • aktualnoaktualno 720px 2
  • sticisce banner
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180

Te zanima mednarodni razvoj?

Na spletni strani mreže razvojnih NVO v Veliki Britaniji BOND najdete bazo prostih delovnih mest na področju mednarodnega razvoja. Na isti povezavi je objavljen tudi seznam priložnosti za prostovoljno delo ali pripravništvo v NVO ali v dobrodelnih ustanovah.

Beri dalje

Moja Evropska prostovoljna služba

slika1Moje ime je Veronika in sem Slovenka. Pred približno enim letom, sem odšla v Palermo (Sicilija) na opravljanje svoje Evropske prostovoljne službe (EVS). Ob svojem prihodu nisem vedela nič o Palermu in nisem znala govoriti italjansko, razen “ciao” in “come stai” – že samo odgovor na to je bil težko razumljiv  :) Vendar pa sem v teh mesecih spoznala veliko... ne le jezika in mestnih ulic, temveč tudi veliko stvari, ki so bile povezane z mojim delom in sicilijansko kulturo... zame, je bil to nek čisto novi svet, o katerem prej nisem vedela nič... vendar je to nek drug svet, ki mi je zelo všeč in ga želim spoznati še boljše!!!

Beri dalje

Foto natečaj Evropa v moji regiji

Evropska komisija je objavila fotografski natečaj "Evropa v moji regiji". Udeleženci lahko sodelujejo tako, da fotografirajo projekt, ki je bil financiran iz evropskih sredstev za financiranje regionalnih razvojnih programov, skupaj s panojem oz. napisom s podatki o financiranju in zastavo EU. Natečaj poteka na Facebook strani Evropske komisije, kamor lahko udeleženci naložijo svoje fotografije v dveh kategorijah: kategoriji „Moj projekt", namenjeni organizacijam, ki so za svoje projekte prejela evropska denarna sredstva (tj. iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ali Kohezijskega sklada), in kategoriji „Očividec", namenjeni vsem prebivalcem v EU, ki opazijo uspešno izveden projekt v njihovi ali sosednji regiji.

Beri dalje

Video natečaj Znanost v 60 sekundah

Ti je všeč znanost? Če je odgovor da, si oglej ta natečaj. Mladi iz vsega sveta so vabljeni, da oblikujejo 60 sekundni video ali animacijo, ki opisuje izum, poizkus, koncept ali idejo, ki temelji na znanosti. Prispevke bodo ocenili sodniki na podlagi, kako učinkovito in ustvarjalno so mladi izvedli nalogo. Cilj natečaja je počastiti našo zmožnost, da bolje razumemo svet okoli sebe. Rok za prijavo je 1. avgust 2012,  rok za oddajo prispevkov je 26. avgust 2012!

Najboljši prispevki bodo nagrajeni z denarno nagrado v višini 400 avstralskih dolarjev.

Beri dalje

Fotografski natečaj “Afrike v Sloveniji”

Inštitut za afriške študije vabi vse ljubiteljske in poklicne fotografe k sodelovanju na fotografskem natečaju »Afrike v Sloveniji«. Tema natečaja je družbeno ter kulturno-umetniško ustvarjanje in poustvarjanje predstavnikov afriške skupnosti v Sloveniji. Fotografije naj izražajo avtorjev pogled na udejstvovanje predstavnikov afriške skupnosti znotraj Slovenije. Fotografije naj imajo sporočilno vrednost razpisane teme. Portreti lahko predstavljajo največ eno tretjino poslanih fotografij posameznega avtorja.

Beri dalje

Peace education towards a new world

Peace education towards a new world – Izobraževanje o miru za bodoči svet

image001Sicilija. Poznana predvsem po mafiji, lepih plažah, čistem morju in bogati zgodovini. Med 8.-16. julijem pa je bila odlična gostiteljica treninga Peace education towards a new world  za mlade in malo manj mlade iz dvanajstih držav. Namen treninga je bil seznaniti mlade s socialnimi problemi, kaj socialni problemi sploh so in kdo so žrtve socialne izključenosti v posameznih državah. Poleg tega pa tudi spoznavanje držav iz katerih smo bili udeleženci, druženje ob odmorih, navezovanje novih stikov in iskanje idej za nadaljnje projekte.  Iz Slovenije sva se treninga udeležila dva Nefiks tutorja – Dejan in Romina. Če vas zanima kaj smo počeli, kako smo se zabavali, si oglejte spodnje fotografije.

Beri dalje