fbpx Nefiks
Petek, 18 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

 • NEFIKS banner 720x180 Koper
 • NEFIKS banner 720x180 MDO
 • 2020 april druzabne igre banner
 • aktualnoaktualno 720px 2
 • sticisce banner
 • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
 • banner pridruzi se ekipi
 • P EU banner2 720x180

Dobrodošli bodoči Nefiks tutorji!

Če ste pripravljeni postati Nefiks tutorji z namenom, da bi o Nefiksu izvedeli več, ga predstavljali ali želeli z ekipo Nefiks intenzivneje sodelovati v projektih in ostalih aktivnostih, potem se prijavite na brezplačno On-line izobraževanje in postanite člani našega zavoda.

PRIJAVA

Nefiks na Žuru z razlogom

V soboto, 25.8., je potekal že 11 Žur z razlogom. Letos je žurala tudi ekipa Nefiks, in to s prav posebnim razlogom. Izmed 79 projektov, ki so bili prijavljeni na Si.mobilov razpis Mladi za mlade, se je naš projekt »Služba me ne išče« uvrstil med prve tri. Najboljši projekt se je izbiral z glasovanjem in po skoraj mesecu dni neutrudnega glasovanja smo dosegli svoj cilj. Prejeli smo največ glasov in tako pridobili zbrana sredstva, s katerimi bomo ustanovili klube »Služba me ne išče«, kjer se bomo s skupnimi močmi trudili najti pot do prve zaposlitve.

Klubom se boste lahko pridružili v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novi Gorici ali Celju, prijave pa že potekajo.

Hvala vsem, ki ste pridno glasovali - se vidimo v klubu »Služba me ne išče«!

 

 

 

Poročilo posveta na temo mladi in socialna vključenost

Mladinski svet Slovenije je v okviru procesa strukturiranega dialoga v sklopu ciprskega predsedovanja (1. julij do 31. december 2012) izvedel nacionalno posvetovanje med mladimi od 15 do 29 let, med mladinskimi organizacijami ter predstavniki stroke s področja mladih in socialne vključenosti. Tema nacionalnega posvetovanja je bila participacija mladih in socialna vključenost, s poudarkom na mladih z migrantskim ozadjem.

Beri dalje

Subvencija za zaposlitev brezposelnih prejemnikov socialne pomoči

Zavod RS za zaposlovanje spodbuja zaposlovanje prejemnikov denarne socialne pomoči za najmanj eno leto za polni delovni čas. Prijavijo se lahko delodajalci (razen sektorja države), ki so pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti v Sloveniji najmanj eno leto. Subvencija znaša 4.500 EUR za zaposlitev s polnim delovnim časom (40 ur na teden) oziroma sorazmerno manj za zaposlitev s krajšim delovnim časom (v skladu z odločbo o invalidih).

Beri dalje

Natečaj Imagine all the Water

Želiš prihraniti vodo in k temu spodbuditi tudi druge? Spletna stran Imagine All the Water z zanimivimi animacijami prikazuje, kolikokrat moraš početi stvari, kot so tuširanje, splakovanje stranišča ali zalivanje rože, da porabiš enako količino vode, kot je potrebna za izdelovanje izdelkov, kot so pica margarita, majica ali list papirja. Še vedno je pet izdelkov brez animacije: hamburger, pivo, kava, čokolada in čevlji.

Beri dalje

(P)Rožna mladina za bolj informirane mlade

V prvi polovici leta se je odvil projekt (P)Rožna mladina, v okviru katerega sta nastala spletna stran in tiskan Vodnik z informacijami, ki jih mladi potrebujejo za lažje in uspešnejše krmarjenje po svetu dela. Pri njih lahko dobiš naslednje informacije:

 • - Kako in kje iskati delo,
 • - Različne možnosti dela, ki jih najdeš v meniju desno,
 • - Brezposelnosti oziroma kaj v času, ko dela še ni,
 • - Iskanje dela v tujini,
 • - Možnosti dela za mlade tuje državljane v Sloveniji.

Beri dalje