fbpx Nefiks
Sreda, 3 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

  • Domov

Dekleta ne izdelujejo le piškotov

Ne, dekleta ne izdelujejo le piškotov, ampak znajo modelčke za peko piškotov tudi same modelirat in jih natisniti v 3D tiskalniku.

 

dekleta ne izdelujejo le piskotov2

IT kompetence so namreč ključne kompetence za mlada dekleta, ki vstopajo na trg dela, zato smo se na Zavodu Nefiks odločili, da Kolegice v sklopu dogodkov Meet and Code izvedejo delavnico, preko katere so se udeleženke naučile osnov modeliranja in izdelale lasten modelček za peko piškotov. Glavni cilj dogodka je bil, da smo med mladimi dekleti spodbudili zanimanje za tehnologijo in z njo povezanimi poklici, ter jim posledično tudi razširili zaposlitvene možnosti.

dekleta ne izdelujejo le piskotov3

Udeleženke so lahko izbirale med pripravljenimi skicami kužka, muce in pingvina in s pomočjo predavateljice iz risbe ustvarile figure v programu za modeliranje Fusion 360. Udeleženke bodo prejele svoje modelčke tudi na dom in jih bodo tako lahko preizkusile tudi v praksi.

dekleta ne izdelujejo le piskotov1

Zaradi povečanega zanimanja za delavnico smo se na Zavodu Nefiks odločili, da takšne dogodke v prihodnosti še ponovimo! Vsa dekleta, ki vas zanima 3D modeliranje in tiskanje vabimo, da se nam pridružite na dogodkih od risbe do figure.

meet and code pasica