fbpx
»Pot v x« - poletni karierni tabor za srednješolce

| MLADI BI RADI

Že veš kaj boš počel/a konec avgusta?
Imamo idejo zate!

Spoznavanje novih ljudi, zabava, karierne delavnice,…
Vse to te čaka na poletni karierni tabor »Pot v x«, ki bo potekal od 22. do 24. avgusta v Dijaškem domu Poljane.

Prijave sprejemamo do 10. avgusta, oz. do zapolnitve 15 prostih mest na e-prijavnici (klik)

 

Interaktivne delavnice bodo vodili usposobljeni izvajalci – Nefiks tutorji pod vodstvom univ. dipl. andragoginje Alenke Blazinšek

Cena tabora je 30 EUR brez namestitve oz. 45 EUR skupaj z namestitvijo v Dijaškem domu Poljane. Cena tabora vključuje vse obroke in materiale.
Lahko pa se potrudiš in sodeluješ na natečaju Mladi bi radi in si brezplačno s svojo kreativnostjo in kančkom sreče prislužiš brezplačno sodelovanje na kariernem taboru! O natečaju si preberi TUKAJ (klik)

Prijave sprejemamo do 10. avgusta , oz. do zapolnitve 15 prostih mest na e-prijavnici (klik) , takrat vam bomo poslali tudi natančnejše informacije o programu.

Za več informacij smo na voljo na kkn(at)nefiks.eu ali na 031 487 047.


Okviren program tabora:

 

Petek, 22.8.2014

Sobota, 23.8.2014

Nedelja, 24.8.2014

 

 

zajtrk

zajtrk

 

dopoldne

PRIHOD UDELEŽENCEV

 

Delavnica 3: Kaj bo moj poklic?

 

Delavnica 5: Podjetni izziv (vsak je lahko podjetnik)

 

Spoznavanje

 

kosilo

kosilo

kosilo

 

popoldne

 

Delavnica 1: Kaj me zanima? V čem sem dober?

Delavnica 3: Katere so moje kompetence?

Obisk (socialnega) podjetja

Delavnica 4: Možnosti, ki jih mladim ponuja EU (izmenjave, EVS,…)

Delavnica 6: Moj karierni načrt (kako naprej?)

 

večerja

večerja

večerja

zvečer

Mednarodni večer (druženje z mladimi iz Severna Irske in Nemčije)

Svetovna kavarna z EVS prostovoljci, študenti iz tujine,…

 

ODHOD UDELEŽENCEV

 

****

O NATEČAJU MLADI BI RADI

S projektom »Mladi bi radi« srednješolce na Zavodu Nefiks spodbujajo, da začnejo razmišljati o svojem okolju in o tem, kako se v njem znajdejo. Spodbujajo razpravo o tem, kateri poklic je v določenem okolju perspektiven in kako lahko s svojimi sposobnostmi prispevati k sooblikovanju okolja.


Česa si pa ti želiš?


Mogoče bi pa šlo ... toda, kaj pa lahko v zameno prispevaš?

Svoje ideje jim v obliki stripa (oblika in način ustvarjanja nista pomembna, uporabiš lahko svinčnik in papir, kakšno računalniško aplikacijo ali pa kar fotoaparat) čim prej sporoči ter si prisluži brezplačno sodelovanje na kariernem taboru » Pot v x«

 Nekaj primerov stripov lahko najdeš na spletni strani www.talentiran.si pod zavihkom priložnosti – mladi bi radi.

Česar se Janezek nauči – to Janez zna! Zato ti odpirajo prostor, da začneš prispevati takoj! Komisija Zavoda Nefiks bo prispele stripe pregledala in jih rangirala glede na:
-    izvirnost ideje
-    izvirnost rešitve
-    aktualnost tematike
-    realnost izvedbe

Na podlagi tega bo izbrala 5 zmagovalnih prispevkov, avtorji katerih bodo osvojili nagrado – brezplačno udeležbo na 3 dnevnem kariernem taboru »Pot v x«, ki bo potekal od 22. do 24. avgusta 2014 v Ljubljani.

Izkoristi počitnice za ustvarjalnost in prijetno druženje! Svoje stripe do 10. avgusta 2014 pošlji na naslov: nefiks(at)nefiks.si
Več informacij na www.talentiran.si

Mladi bi radi prispevali. Mladi bi radi imeli. V okolju, kjer živijo, se izobražujejo in razvijajo svoje potenciale. V projektu »Mladi bi radi« bomo s pomočjo stripov mladim odprli prostor za izražanje mnenj na »mlad« način. Namen projekta je s celostnim pristopom h karierni orientaciji pri udeleženih mladih razviti in preizkusiti socialne in državljanske kompetence in jih umestiti v vseživljenjsko karierno orientacijo.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, tretje razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prve prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«, ter Javnega razpisa za izbor operacij s področij socialnih in državljanskih kompetenc mladih.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00