fbpx
Žur z razlogom za Zaposlitvene klube za mlade

| Zaposlitveni klubi za mlade

Na zadnjo soboto v avgustu bo v ljubljanskem parku Tivoli že 13. Žur z razlogom.

Mlade bo k dobrodelnosti tradicionalno spodbujal Umek, eden najboljših didžejev v svetovnem merilu. Dobrodelna sredstva, zbrana na tokratnem Žuru z razlogom, bodo namenjena Zaposlitvenim klubom Zavoda Nefiks, ki mladim pomagajo pri iskanju dela in razvijajo njihovo zaposljivost.


Že deveto leto zapored bo Žur z razlogom, enega največjih dobrodelnih dogodkov za mlade pri nas, podprl Umek, svetovno uveljavljeni didžej, ki že dve desetletji postavlja trende v tehno in tech-house produkciji ter polni plesišča na vseh celinah. Tudi letos bo mlade in mlade po srcu pozival k dobrodelnosti in odgovornosti, saj poslanstvo Žura z razlogom skozi leta ostaja nespremenjeno: spodbujati mlade k dobrodelnosti in vračati sredstva, ki jih zberejo, nazaj mladim. Spektakel elektronskih ritmov za dober namen se bo začel 30. avgusta ob 16. uri v ljubljanskem parku Tivoli.
 
Sredstva, ki jih bodo mladi prispevali na letošnjem Žuru z razlogom, so namenjena Zaposlitvenim klubom za mlade, skozi katere ti aktivno pridobivajo nove veščine za načrtovanje karierne poti in učinkovito iskanje zaposlitve.
 
»Zaradi pereče tematike nezaposljivosti mladih jim želimo pomagati do prve zaposlitve, olajšati težaven prehod od izobraževanja do prvega delovnega mesta in jim dati več priložnosti, da stopijo v stik s potencialnimi delodajalci. Zato bomo letošnjo donacijo Žura z razlogom namenili zaposlitvenim klubom, ki mladim pomagajo in jim povečujejo možnost zaposljivosti,« je namen letošnjega zbiranja sredstev pojasnila Eva Aljančič, direktorica prodaje in marketinga v Si.mobilu. »Ker so mladi zaposlitvene klube zelo dobro sprejeli, in ker projekt prinaša dejanske rezultate - do sedaj je v okviru zaposlitvenih klubov delo dobilo 45 mladih – smo se odločili, da gre letošnja donacija v roke prav njim.«
 
Zadnji dve leti je projekt zaposlitvenih klubov izvajal Zavod Nefiks pod imenom Služba me ne išče. Tako poimenovan projekt zaposlitvenih klubov so mladi izbrali za prejemnika donacije že na Žuru z razlogom leta 2012. S pomočjo dobrodelnih sredstev tokratnega Žura z razlogom se bodo zaposlitveni klubi izvajali že tretjič zapored, letošnja donacija pa bo omogočila širitev zaposlitvenih klubov v druge kraje po Sloveniji in večji nabor aktivnosti znotraj posameznega kluba.
 
Žur z razlogom je projekt znamke ORTO.

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00