fbpx
Prijavi se v klube Mladi bi radi

| MLADI BI RADI

Karierni klubi »Mladi bi radi« za dijake 3. in 4. letnika

Zavod Nefiks bo od septembra do decembra 2014 izvajal brezplačne karierne klube za srednješolce v različnih krajih po Sloveniji.

Karierni klubi bodo v tem šolskem letu potekali v Beltincih, Mariboru, Ptuju, Slovenskih Konjicah, Ravnah na Koroškem, Ljubljani, Vipavi, Kočevju, Kopru in Piranu.

Preberi več...

Namen projekta je s celostnim pristopom h karierni orientaciji pri udeleženih mladih razviti in preizkusiti socialne in državljanske kompetence in jih umestiti v vseživljenjsko karierno orientacijo.
V prvem tednu septembra bi želeli klube s kratko delavnico predstaviti dijakom vaše šole, v drugem tednu septembra pa bomo imeli že prvo srečanje kluba.

Šole
Boste s klubom mladim ponudile kvalitetnejšo možnost karierne orientacije, na način, ki mladim omogoča odkrivanje potencialov, šoli pa večjo prepoznavnost v kraju.
Dijakinja Tina je dejala: »S čisto malo spodbude lahko dobimo veliko idej. Z malo več spodbude pa lahko ideje uresničimo.«

Suzana Tahiri , študentka, izvajalka klubov na Koroškem: »Projekt Mladi bi radi predstavlja poseben izziv za mlade, saj pričnejo razmišljati o tem kaj pogrešajo v svoji okolici in kako lahko najdejo in razvijejo svoje karierne priložnosti znotraj domačega kraja.«

Informacije za srednješolce
Srednješolcem, ki se bodo vključili v projekt kot udeleženci klubov »Mladi bi radi« nudimo:

  • karierno orientacijo
  • delavnico risanja stripov
  • indeks Nefiks (knjižica v katero beležimo vse neformalno pridobljeno znanje)
  • udeležbo na treningih aktivne participacije, mladinskih izmenjavah in drugih mednarodnih projektih v Sloveniji in drugod po Evropi.


Klubi so zasnovani tako, da se skupina 15 srednješolcev pod vodstvom za to usposobljenih tutorjev srečuje enkrat tedensko od septembra do decembra in razvija svoj karierni načrt, spoznava sebe, svoje kompetence ter različne poklice in študijske smeri.

O projektu
Mladi bi radi prispevali. Mladi bi radi imeli. V okolju, kjer živijo, se izobražujejo in razvijajo svoje potenciale. V projektu »Mladi bi radi« bomo s pomočjo stripov mladim odprli prostor za izražanje mnenj na »mlad« način.
 
Več o projektu si lahko preberete na talentiran.si

Za več informacij smo na voljo na martina(at)nefiks.eu ali 031 487 047.

Prosimo, da informacijo o Klubih mladi bi radi razširite med mladimi in sicer, da:
-    na oglasno desko šole obesite plakat, ki je v prilogi
-    dijakom razdelite letake
-    zbirate prijave dijakov in nam jih posredujete na martina(at)nefiks.eu ali 031 487 047.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00