fbpx
Zaposlitveni klubi za mlade pričeli z delovanjem

| Zaposlitveni klubi za mlade

V torek, 22.10.2014, 17.00 – se je pričelo! Kaj? Priložnost, za nas mlade, z izkušnjami in novimi idejami, da pridemo do prve zaposlitve.

Pa bo težko?

Menda. Mladi smo prišli do zaključka, da če nisi vztrajen in če ne pograbiš priložnosti, težko prideš do razgovora, kaj šele do službe.
Dvajset se nas je nabralo, ki smo prvih 15 minut srečanja gledali s prestrašenimi očmi, polnih upanja. Nas je Alenka iz Nefiksa pomirila in nam dala nov zagon in naložila kar nekaj dela.

Vsi smo na prvem srečanju konkretizirali svoj cilj, ki ga bomo skušali doseč v štirih mesecih, dokler traja naš jesenski klub.
Imeli bomo svoj prostor, kjer bomo kovali ideje in snovali nove priložnosti za sitk z delodajalci. Imeli bomo Gašperja, ki nas bo vodil in potegnil, da premagamo vse ovire.


Za nami bo stal Nefiks, ki bo uporabil vsa svoja znanja, izkušnje in poznanstva, ki nam bodo pomagali pri lažjem in bolj učinkovitem stiku z delodajalci.
Z nami pa bo prvi mesec, gospa Gordana Tekavčič, katera nas bo s svojimi 25 letnimi izkušnjami v gospodarstvu, bodrila, učila, pilila z nami CV-je, se igrala kadrovnico in nas popravljala ter dajal nasvete kako se pravilno pristopi do potencialnih delodajalcev.


Po dveh urah, ki sta minili kot bi rekel »keks« smo se člani novo nastalega zaposlitvenega kluba v Ljubljani združili v eno ekipo, ki bo skupaj napredovala v svet poslovnosti.
Mi že komaj čakamo drugo srečanje, na katerem bo Gordana pregledala naše življenjepise in nam svetovala … a o tem, več prihodnjič.


Nuša Ferkulj

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 51 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvi in drugi sezoni, dobilo delo.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00