fbpx
Vabilo na zaključni dogodek projektov Lažje zaposljiv.si in Mladi bi radi

| MLADI BI RADI

“Kje se srečata pravi iskalec in ponudnik zaposlitve?”
 
22. decembra 2014 bo od 13.30 do 17.00 v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani potekal zaključni dogodek projektov Lažje zaposljiv.si in Mladi bi radi, ki sta pol leta raziskovala možnosti in usposabljala mlade za uspešnejši vstop na trg dela.

Dogodek bo potekal v obliki predstavitve obeh projektov, ki ji bo sledila aktivna debata vseh udeležencev v manjših skupinah, kjer bomo prepoznali probleme, s katerimi se srečujemo v povezavi z zaposlovanjem in pripravo na kariero. Zaključili bomo z okroglo mizo, na kateri bodo vodilni strokovnjaki na področju zaposlovanja/psihologije, predstavniki delodajalcev, oblikovalcev politik, mladinski delavci in mladi predstavili primere dobre prakse in predlagali rešitve. Naš cilj bo oblikovanje smernic in predlog rešitev, ki bi poenotile prizadevanja različnih skupin za boljšo zaposljivost na eni in kakovostnejši kader na drugi strani. Te rešitve in smernice, ki so bile vsebina aktivnosti pri obeh projektih, bomo predstavniki Zavoda Nefiks in Zavoda MEPI po dogodku tudi predstavili  Ministrstvu za šolstvo, izobraževanje in šport ter Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na zaključnem dogodku, se seznanite s primeri dobre prakse na področju opolnomočenja in zaposlovanja mladih ter pomembno prispevate k iskanju rešitev.

Veselimo se srečanja z vami!

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo na dogodku potrdite najkasneje do 15.12.2014 prek prijavnice (dostopne tukaj). Program dogajanja si lahko ogledate v prilogi.

Zavod MEPI in Zavod Nefiks

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, tretje razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prve prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«, ter Javnega razpisa za izbor operacij s področij socialnih in državljanskih kompetenc mladih.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00