fbpx
Mladi podjetni iskalci dela so v Zagorju privabili veliko število obiskovalcev

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zagorje ob Savi, 4. December 2014 – V prvem tednu decembra so udeleženci zaposlitvenega kluba za mlade Zagorje ob Savi, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade (Zavod Nefiks) ob podpori znamke ORTO, organizirali sklop delavnic pod imenom Zdrav teden. Tri dni so v Mladinskem centru Zagorje ob Savi potekale različne  delavnice, ki so jih samostojno pripravili in vodili udeleženci zaposlitvenega kluba. Organizacija in vodenje delavnic je bil tudi glavni namen t.i. »podjetne aktivnosti«, s pomočjo katere so člani zaposlitvenega kluba krepili kompetenco podjetnosti, hkrati pa so prenašali svoje znanje drugim, pridobili so organizacijska in komunikacijska znanja ter veščine javnega nastopanja.

Zdrav teden je otvorila delavnica Hoopinga, ki jo je vodila udeleženka zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi Lea Vozel, ki pravi, da je bila njena delavnica predvsem zabavna in sproščujoča. Udeleženke so bile zelo zadovoljne in pokazale interes za nadaljevanje vadbe. Dodala je še, da je sama malo izpilila svoje veščine javnega nastopanja. »Z eno besedo: super!« Da je bila delavnica zabavna, potrjuje tudi pohvala udeleženke Jožice in njenih prijateljic: »Vse smo navdušene, bilo je odlično. Ena izmed nas je celo tako navdušena, da je celo obroč naročila«.

Drugi dan je bil namenjen zdravi prehrani, zato sta organizatorja delavnice in udeleženca zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi, Ina Poglajen in Andrej Praznik, pripravila pravo doživetje za brbončice, namreč na delavnici so udeleženci pripravili sadne in zelenjavne smothije, presno pito in presne kroglice. Oba sta bila navdušena nad številom obiskovalcem in kot sta dejala: »Pri sami izvedbi delavnice  naju je najbolj skrbelo, kako bo vse skupaj potekalo, ali imamo dovolj vsega, kako bo všeč ljudem, na koncu pa sva vse skupaj dobro »zvozila«, ljudje so bili navdušeni, pa še dobro smo se najedli.« Udeleženka zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi Tina je povedala, da je bila delavnica res super.

Zadnji dan Zdravega tedna so udeleženci aktivnosti pridobili znanje o izdelovanju eko kozmetike in čistil, ki sta jo pripravili in vodili udeleženki zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi, Maruša Umek in Anja Benc Prosenc. Udeleženci so pripravili osvežilec prostora v gelu, večnamensko mazilo in eko pralni gel za perilo. S potekom delavnice sta bili organizatorki izredno zadovoljni, predvsem sta bili pozitivno presenečeni nad številom udeležencev . »Bilo je res  super, dobili sva novo izkušnjo in tudi skrb kako bo vse skupaj potekalo je bila popolnoma odveč. Udeleženci so bili navdušeni in to je najbolj pomembno,« je povedala Maruša, ena izmed izvajalk delavnice. Nad delavnico je bila navdušena tudi Polona, članica zaposlitvenega kluba: »Delavnica je bila zelo v redu, veliko stvari se lahko uporabi v vsakdanjem življenju. Zdi se mi, da sedaj uporabljamo preveč kemije in premalo teh naravnih stvari, tako da je to znanje več kot dobrodošlo v vsako gospodinjstvo.«

V treh dneh se je delavnic v sklopu Zdravega tedna udeležilo več kot 50 obiskovalcev, kar lahko sklepamo, da je ideja o sklopu delavnic na temo zdravega življenja dobro sprejeta tako med obiskovalci kot tudi med udeleženci zaposlitvenega kluba.
S pomočjo izvedene »podjetne aktivnosti« so udeleženci zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi zagotovo pridobili večjo mero samozavesti in samoiniciativnost, ki je danes pri večini iskalcev zaposlitve dela pogrešana, kar so opazili in poudarjajo tudi delodajalci sami.

Avtorica:
Petra Grahek
Članica Zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 51 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvi in drugi sezoni, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone zaposlitveni klubi delujejo od oktobra 2014 do januarja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Murski soboti, Mariboru in Novem mestu.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00