fbpx
Kolegice v Litiji začele s pregledovanjem življenjepisov

| Kolegice

Zadnje srečanje Kolegic je bilo sproščeno in posebno, kajti dobile smo obisk.

Pridružila se nam je Maja Đević – koordinatorka ljubljanskih kolegic in nam na kratko predstavila njihovo dosedanje ustvarjanje.


Ni pa nas obiskala samo ona, ampak se nam je pridružila tudi vodja projekta Alenka Blazinšek iz Nefiksa. Slednja je predhodno pregledala naše življenjepise in jih posamezno tudi komentirala. Podala nam je veliko dobrodošlih informacij. Kot zgled nam je pokazala Mojčin CV, ki je bil totalno nasprotje vseh drugih – bil je preprosto pozitivno drugačen (kratek in jedrnat) in k temu je treba strmeti.
Na koncu smo Alenki Kolegice predstavile svoje Smart cilje, ki jih je konkretno komentirala in nam podala nekaj nasvetov.


Dve uri sta švignili kot bi mignil, saj smo Kolegice pridobile veliko pomembnih naukov, kako na trgu dela tržiti najpomembnejšo osebo – sebe!



"Kljub temu, da je bilo današnje srečanje Kolegic v okrnjeni zasedbi, smo se imele super. Vodila ga je kolegica Kaja, ki nam je pripravila predstavitev primerov življenjepisov, tako dobrih kot tudi slabih. Pogledale smo si vsak življenjepis posebej ter pri njem izpostavile prednosti in slabosti. Življenjepis je naša vstopnica do zaposlitvenega razgovora, v njem so pomembni detajli, zato moramo dobro premisliti, kako ga sestavimo, da bo kar se da najbolj učinkovit. Sklep kolegic je bil, da mora biti življenjepis kratek in jedrnat ter da je to naše ogledalo, s katerim se predstavimo bodočim delodajalcem."

Kolegica Andreja

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00