fbpx
Predstavitev priložnosti mednarodne mobilnosti mladih iskalcev dela

| Zaposlitveni klubi za mlade

V prostorih Mladinskega centra Zagorje (MC ZOS) je udeležence zaposlitvenega kluba Zagorje na njihovem tretjem rednem srečanju obiskala prostovoljka Evropske prostovoljne službe (EVS) Gosia Obara s Poljske, ki je na izmenjavi po okriljem evropskega programa za sodelovanje  na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa, Erasmus+.


Med člani kluba in EVS prostovoljko Gosio ter mladinsko delavko v MC ZOS, Nino Nahtigal, je stekel zanimiv dialog o možnostih zaposlitve in priložnosti za delo v tujini, razlogih za in proti, tujem jeziku in dosedanjih izkušnjah udeležencev kluba z drugimi kulturami. Gosia je prisotnim predstavila svoje potovanje, izobraževanje in prednosti življenja v številnih evropskih državah in državah bivše Jugoslavije.Kontakt: Žiga Pikl, član zaposlitvenega kluba Zagorje (ziga.pikl.365@gmail.com)


###

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 83 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju in Šentjurju.   

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00