fbpx
»Kaj znaš?«

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO, je gostil strokovno vodjo Zavoda Nefiks, Alenko Blazinšek.

Alenka je zaposlitveni klub obiskala z namenom, da mladi člani kluba dobijo nov zagon pri iskanju službe. Takoj so spoznali, da niso storili dovolj zgolj s pošiljanjem vlog in prošenj. Potrebna je prava akcija! Poizvedovanje, informativno klicanje in zanimanje za delovno mesto. Alenka je prav tako poudarila vrednost kariernih zmenkov. So idealna priložnost spoznavanja kadrovikov in potencialne delovne sile. Poseben poudarek je dala odgovornem ravnanju iskalca zaposlitve. Tako se je dolžan udeležiti na vsakega dogovorjenega srečanja ali organizirane delavnice iti, ali obvezno sporočiti neudeležbo. Klubovci so morali povedati kaj o sebi, se predstaviti in pojasniti, kaj so prispevali klubu. Alenka je vsakemu posamezniku ob njegovi predstavitvi svetovala, kaj storiti za boljši razvoj in kompetence.


»Kaj znaš?« To je bilo najbolj pomembno vprašanje tega dne za Novomeške klubovce. Namreč delodajalca zanima mnogo več kot zgolj formalna izobrazba. Torej so prostovoljna dela in neformalna izobrazba prav tako ključnega pomena pri izbiri kadra.


Alenka je razdelila člane kluba v štiri skupine: vsaka skupina je dobila nalogo za pripravo idej za prihajajoči dogodek kluba – podjetniško aktivnost. Ob koncu srečanja je vsak posameznik na kratko podal refleksijo srečanja. Ob slovesu so bili klubovci hvaležni za obisk, od tega dne so povzeli maksimalno.


Vesna Habazin, vesna.habazin@gmail.com###


O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 83 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju in Šentjurju.   KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00