fbpx
Poučni ponedeljki

| Delavnice

Prijave zbiramo tukaj.

Bo dolgočasno?
Ne! Uporabljamo interaktivne metode, v katerih mladi sodelujete in s tem sooblikujete proces. Delavnice bodo sproščene in zabavne – ocene, teste in sedenje na mestu pa prepuščamo šoli.

Kaj se bo dogajalo?
Kar boste hoteli – in predhodno izrazili željo. Krepili bomo »mehke veščine«, ki jih danes zahtevajo vsi delodajalci, koristijo pa vam tudi drugače. 
Namen poučnega ponedeljka je prenos novega znanja, predvsem Nefiks tutorjem in dijakom, pa tudi študentom in ostalim zunanjim obiskovalcem delavnice.

Bo drago?
Ne! Delavnica je brezplačna za Nefiks tutorje in za vse dijake in dijakinje, ki bivajo v DD Tabor. Za vse ostale udeležence pa je cena posamezne delavnice 5 €. Lahko pa postanejo Nefiks tutorji in se delavnice udeležijo brezplačno.


Kdaj in kako?
Poučni ponedeljki bodo potekali vsak ponedeljek, v popoldanskih urah, do konca šolskega leta. Prvi poučni ponedeljek bo potekal 13.4.2015 ob 16.30 uri v DD Tabor. Trajanje posamezne delavnice je odvisno od vrste predavanja oz. delavnice, načeloma pa ne bi presegalo 90 minut.
Skupine bi se oblikovale sproti, glede na interes oz. temo delavnice, v skupini pa bi bilo nekje do maksimalno 15 oseb.

Kakšna predavanja lahko ponudimo?
Ponudimo lahko predavanja iz različnih tematik, trenutno imamo v načrtu predavanja s temami:
-Moderacija dogodkov z nasmehom
-»Elevator pitch«
-Retorika
-Premagovanje anksioznosti
-Neformalno znanje – zakaj je danes potrebno?

Teme boste lahko predlagali ali izvajali tudi sami. 

Zakaj?
Zato, ker želimo mladim ponuditi tudi tisto znanje, ki ga v šolah pri formalnih oblikah izobraževanja ne pridobijo, pa jim vseeno lahko zelo koristi pri vsakodnevnem življenju. Računamo pa tudi, da se bo izoblikovala stalna skupina, ki bo z veseljem so-oblikovala tudi druge projekte.


Vpis v Nefiks!
 
Vsekakor pa bi radi vsem, ki bodo obiskali katerokoli izmed delavnic, vpisali omenjeno dejavnost v sistem beleženja neformalnega znanja Nefiks, saj se z vsakim vpisom v Nefiks pripomore k priznanju neformalnega izobraževanja.

Več informacij pa dobite na email naslovu: nefiks@nefiks.si ali telefonski številki 040 698 915.

Vabljeni!

ekipa Nefiksa


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00