fbpx
Ne se bati samega sebe

| Zaposlitveni klubi za mlade

Za udeležbo v tretji sezoni projekta Zaposlitvenega kluba za mlade v Ljubljani sem se odločil, ker sem želel v času absolventa pridobiti koristne informacije glede prvega zaposlovanja, ki me bo čakalo po diplomi. Poleg tega se mi je zdelo pomembno razširiti krog poznanstev in stopiti v stik z izkušenimi ljudmi, ki lahko podajo koristne informacije.


Vse aktivnosti, ki smo jih izvajali in jih bomo do konca še izvedli, so mi bile zanimive predvsem pa poučne. Najbolj sem bil navdušen nad delavnico retorike in javnega nastopanja, saj se mi to zdi najpomembneje za uspešno prezenco in nastop pred potencialnim delodajalcem.

Študentska dela opravljam že od 15 leta starosti, zato mi razgovori za delovna mesta niso tuji in se jih ne bojim. Celotni čas delovanja kluba sem aktivno iskal zaposlitev. Silno pomembno se mi je zdelo, da še za čas trajanja študentskega staža poiščem delo, kjer bi lahko nato po izteku statusa prišel do redne zaposlitve.

Študiram pravo in tekoče govorim nemško, zato sem stremel k delu, kjer bi lahko uporabljal znanja iz obeh področij. Sreča se mi je hitro nasmehnila. Sredi marca sem po razgovoru na upravi podjetja Müller Slovenija začel delati v sektorju za deklaracije. Sem pravni administrator, odgovoren za ureditev vseh deklaracij predpakiranih živil v skladu z novo zakonodajo, ki je s 1.1.2015 začela veljati na tem področju. Poleg tega asistiram tudi direktorju pri različnih projektih. Nemščino uporabljam vsakodnevno, saj je pri mojem delu veliko komunikacije z nemškim vodstvom ter prevajanja.

Nasvet za kolege, ki iščete zaposlitev. Ne se bati samega sebe. Pojdite na razgovor s pozitivnimi mislimi in pripravljenostjo kvalitetno opravljati vsakršno delo, ki ti bo v podjetju, kjer želiš delati, ponujeno. Glavni problem naše generacije vidim v tem, da bi vsi mladi diplomanti naraje takoj opravljali delo direktorja ali managerja. V realnosti žal nikoli ni bilo tako. Do tako odgovorne pozicije se pride s trdim delom in odrekanjem. Zagrabite prvo priložnost in se začnite dokazovati.

Srečno!

Marko Šerbel

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00