fbpx
»Srečen za živet!«

| Zaposlitveni klubi za mlade

V avli Delavska doma Zagorje je v petek, 10. aprila 2015, potekal 2. Medgeneracijski festival »Srečen za živet«, ki sta ga organizirala Mladinski center Zagorje ob Savi, kjer deluje tudi zaposlitveni klub Zagorje, ter Medgeneracijsko središče Zagorje ob Savi. Na festivalu so se predstavili tudi člani zaposlitvenega kluba Zagorje, ki so izvedli t.i. »podjetno aktivnost«.


Glavni namen festivala je bil povezovanje generacij in promocija pomena prostovoljstva v lokalnem okolju ter predstavitev možnosti aktivnega preživljanja prostega časa in krepitve odnosov med organizacijami in društvi.


Po krajši otvoritvi festivala je ob 25-ih organizacijah, društvih in zavodih, ki delujejo na področju občine Zagorje ob Savi, na »Tržnici društev« sodeloval tudi zaposlitveni klub Zagorje ob Savi. V okviru »podjetne aktivnosti« so člani kluba pokazali svojo iznajdljivost, inovativnost in kulinarične spretnosti. Na okrašeni stojnici so obiskovalcem sejma v zameno za prostovoljne prispevke ponudili doma narejene prelepe voščilnice in pletene oz. kvačkane, plišasto dišeče živalce, domače, pregrešno dobre, čokoladno obložene sladke dobrote, kolačke, potice, piškote, sladke sirupe in slane prigrizke.

Odziv obiskovalcev tržnice je bil presenetljiv, člani kluba pa so v okviru izvedene podjetne aktivnosti zbrali res lepo število sredstev. Po zaprtju tržnice je v Stekleni dvorani KC DD Zagorje sledil Družabno-plesni večer s številnimi plesnimi vložki ter podelitvijo zahval sodelujočim na
2. Medgeneracijskem festivalu »Srečen za živet«, ki jo je prejel tudi zaposlitveni klub Zagorje.

Kontakt:
Žiga Pikl, član zaposlitvenega kluba Zagorje (ziga.pikl.365@gmail.com, 031515752)###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju in Šentjurju.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00