fbpx
Retorika v dolenjski prestolnici

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO, je gostil gospo Ireno Potočar Papež, znano novomeško izvajalko izobraževalnih tečajev.
Irena je bila s strani članov kluba zelo pričakovana. Tečaj retorike je bil za klubovce nekaj, kar so nujno potrebovali, saj so v fazi življenja, ko so z delodajalci srečujejo na razgovorih in kariernih zmenkih.


Vedenje na tovrstnih dogodkih pa je pomembno, saj včasih oseba, ki je primerna za določeno delovno mesto, ne dobi priložnosti, ker ne oddaja prave energije ali ne zna kontrolirati drže svojega telesa, ko je v tako stresni situaciji. Klubovci so želeli izboljšati svoj javni nastop, gospa Irena pa jih je obiskala, da bi jim pri tem pomagala in svetovala, in to brezplačno.


Irena se je hitro navadila na mlado skupino poslušalcev in takoj pričela odgovarjati na njihova vprašanja, ki jih ni bilo malo. Po izobrazbi je univ. dipl. pedagoginja in profesorica slovenskega jezika. Poleg tečajev retorike in drugih izobraževanj vodi in moderira prireditve za različne ciljne skupine in priložnosti, kot so okrogle mize, otvoritve, razstave, obletnice podjetij in društev.


Klubovce je obiskala dvakrat, prvič 11. marca, nato pa je sledilo nadaljevanje 13. marca. Članom kluba je pojasnila vse pomembne stvari, ki se jih lahko že zavedajo ali pa tudi ne. Najprej je teoretično razložila pravila rokovanja, poslovnega obnašanja in poizvedovanja pravil v podjetju, za katerega se kandidat javlja na razpis. Prav tako so se klubovci naučili pravopisno urediti vlogo za zaposlitev in kako jo najlepše zložiti v pisemsko ovojnico. Praktični del, ki je sledil, je temeljil na osebni predstavitvi vsakega posameznika, ki je bil nato ocenjen s strani ostalih klubovcev in gospe Irene.


Novomeškim klubovcem se je Irena vtisnila v spomin za vedno, saj je z njimi dobrovoljno delila ogromno koristnih informacij, ki bi jim bile sicer težko dostopne. Tega plemenitega dejanja ne bodo pozabili!


Vesna Habazin, vesna.habazin@gmail.com


###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju.   

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00