fbpx
Družabni večer z Activityjem

| Novo mesto

Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks ob podpori blagovne znamke ORTO, je v Novem mestu izpeljal poseben dogodek, in sicer turnir v družabni igri Activity. Zaposlitvenemu klubu Novo mesto je uspel že na videz ne tako enostaven dogodek na javnem mestu – turnir v Activityju. Klubovci so morali v razmeroma kratkem času zbrati ideje in pridobiti prostor, sponzorje za nagrade, promocijski material, vsaj pet škatel Activityja ter še veliko več.Idejo so začeli v Novem mestu snovati že v mesecu februarju. Sprva je bil izziv, da pokažejo mestu, da se je možno zabavati tudi brez alkohola in povzročanja škode. Mladi v Novem mestu namreč zvečer ob vikendih nimajo kam iti. Tako so najprej dobili prostore za izvedbo, kavarno Tratnik na Novem trgu. Nato so klubovci zaprosili podjetja za sponzorske nagrade. Teh je bilo resnično veliko, za kar so klubovci iz srca hvaležni, saj je bilo dovolj nagrad za vse skupine, ki so sodelovale v igri, ne glede na mesto uvrstitve. Dogodek se je bližal z visoko hitrostjo, nakar so klubovci izdali uradna vabila na dogodek. Prvi strah in tesnoba ni trajala dolgo, ko je zanimanje za turnir naraščalo iz ure v uro. Tako je bilo potrebno dan pred dogodkom zapreti prijave, saj je bilo popolnoma zapolnjenih dvanajst skupin. Zadnji dan, preden se je začel turnir, so klubovci vklopili mešalnike in pečice in izpod spretnih rok so nastale različne sladice, slani prigrizki, celo pogača. Ponudba hrane je bila ogromna, Kavarna Tratnik pa je ob dogodku ponudila akcijske cene pijač. Tako je bila ponudba z vstopnino v višini 2 € ugodna tako za izvajalce dogodka, kot obiskovalce.

»Kdaj ponovite turnir?« Nemalokrat slišano vprašanje, ki je ogrelo srce klubovcem, saj so videli, da je dogodek uspel. Večer je bil zelo pester in lep. Skupine so bile različnih starosti in zanimivo je bilo videti, koliko srednješolcev rado igra družabne igre. Druženje se je končalo v jutranjih urah v prijateljskem vzdušju, ne glede na uvrstitev na lestvico najboljših skupin v turnirju Activityja.


Zaposlitveni klub Novo mesto bi se rad še enkrat iskreno zahvalil vsem, ki so ga podprli pri izvedbi dogodka: Boplast, Gregor Judež s.p., Dolenjske pekarne d.o.o., Kanas d.o.o., Kartografija d.o.o., Kavarna Tratnik, Kmetija Karlovček d.o.o., Medic sistemi d.o.o., Organizator d.o.o., Pagrat d.o.o. (PE Raceland), Prepeličarstvo Ciril Redek s.p., Prestavracija Oštarija, SKB banka d.d. (Črnomelj), Sodexo d.o.o., Terme Krka d.o.o., Ursa Slovenija d.o.o., Žito d.o.o.

Vesna Habazin, vesna.habazin@gmail.com

###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju.   


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00