fbpx
Bistvena je pripravljenost na učenje

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub Novo mesto je 15. aprila obiskal podjetje TPV v Veliki Loki. Skupina članic zaposlitvenega kluba za mlade Novo mesto je obiskala poslovno enoto Velika Loka podjetja TPV, ki se vedno bolj uveljavlja kot razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Sprejeli so jih kar trije predstavniki, ki so jim podjetje celostno predstavili v prijetnem in sproščenem vzdušju.


Anja Čampa, strokovna sodelavka za komuniciranje, jim je za začetek pokazala predstavitveni video, ki je ponudil pregled delovanja podjetja. Med drugim so klubovke izvedele, da ima skupina TPV 6 proizvodnih lokacij in zaposluje okoli 1000 ljudi. Gospod Zdravko Bučar je naredil pregled tehničnih postopkov in povedal, da imajo kupce skoraj po celem svetu, njihovi izdelki pa so vgrajeni v avtomobile najrazličnejših znamk, tudi višjega cenovnega razreda. Klubovke so ga poslušale z velikim zanimanjem, še posebno takrat, ko je beseda nanesla na laboratorij in delo v njem, saj za dve članici tovrstno delo predstavlja karierni cilj.

Kadrovnica Irena Mislej je predstavila zaposlitveni profil podjetja in povedala, kako skrbijo za razvoj zaposlenih prek izobraževanj in upoštevanja njihovih kariernih želja. Dodala je: »Veliko delamo na dobrih odnosih in klima v podjetju je zdrava.« To pa je nekaj, kar si želi vsak zaposleni in iskalec zaposlitve.

Na koncu so si dekleta skupaj s predstavniki podjetja ogledala tudi proizvodnjo z visokotehnološkimi napravami in laboratorij, Irena Mislej pa jim je namenila še zadnji nasvet: »Iz fakultet pridete z dobro podlago, a bistveno je, da pokažete pripravljenost za učenje in veselje do dela v skupini.« Člani novomeškega zaposlitvenega kluba te lastnosti vsekakor imajo in jih razvijajo tudi v sklopu zaposlitvenega kluba, kar se jim bo nedvomno obrestovalo.

Petra Zajc, petra.zajc7(at)gmail.com
Fotografije: Anja Čampa

###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju.   

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00