fbpx
Obisk nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub Novo mesto je obiskal Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano v Novem mestu. Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je osrednji in največji slovenski javnozdravstveni laboratorij, ki se ukvarja s higiensko in zdravstveno ekološko dejavnostjo, s problematiko varovanja okolja, z mikrobiološko strokovno zdravstveno in raziskovalno dejavnostjo ter s kemijskimi analizami različnih vrst vzorcev. Skupaj z drugimi ustanovami v Sloveniji in tujini NLZOH sodeluje v državnih in mednarodnih raziskovalnih in svetovalnih projektih.Klubovce je sprejel Dušan Harlander v prostorih laboratorija v Novem mestu, sicer pa je sedež podjetja v Mariboru. Predstavil jim je zgodovino podjetja, kako je podjetje organizirano in katere dejavnosti opravljajo. V Novem mestu je zaposlenih 95 ljudi, med njimi pa so predvsem inženirji kemije, biologije, mikrobiologije in sanitarni inženirji. Direktor zavoda je mladim svetoval navezovanje stikov s podjetji še v času šolanja, saj je takrat več možnosti sodelovanja. Iskalcem zaposlitve pa je položil na srce podjetništvo, a dodal, da seveda ne gre brez prave ideje, znanja in časa. Znanje in čas mladi v pretežni meri imajo, za podjetniško idejo pa je pomembno dobro poznavanje trga in pomanjkljivosti storitev in blaga na trgu.

Ogled podjetij je za člane zaposlitvenih klubov zagotovo dobra priložnost, da navežejo stik z delodajalci in podjetje podrobneje spoznajo. Z dobro popotnico v žepu se novomeški klubovci veselijo novih ogledov podjetij, hkrati pa pridobivajo izkušnje z organizacijo dogodka P.R.A.V.I.. Morda bodo prav prek teh aktivnosti dobili poslovno idejo, ki jo lahko uveljavijo na trgu.

Anja Jakše, jaksetova.anja(AT)gmail.com


###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju.  

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00