fbpx
Akcija, pripravljena sem!

| Zaposlitveni klubi za mlade

Petra Zver je uspešno opravila razgovor za zaposlitev in se vključila v usposabljanje na delovnem mestu na Inštitutu za mediacijo Concordia. O svoji izkušnji ob pridobljeni zaposlitvi pravi:
Nas, mladih iskalcev prve zaposlitve, je veliko. Svoje talente in potenciale želimo čim bolje unovčiti. Situacija na trgu zaposlovanja nas »prisili«, da smo pri tem drzni, inovativni in domiselni. Da smo »drugačni« od ostalih. Da izstopamo na svojevrsten način. Včasih nam to uspeva, pridejo pa tudi tedni, ko nam nikakor ne gre, ko imamo občutek, da smo obtičali na enem mestu.V »slabših tednih« iskanja zaposlitve sem se znašla tudi jaz. Težko je bilo najti nov vir motivacije in navdiha, da se ponovno podam v »novodobni lov za službo«. Za sodelovanje v Zaposlitvenem klubu sem se odločila prav v tem obdobju – ko si rečeš, da nimaš kaj izgubiti, da bom, če ne drugo, spoznala nove ljudi, njihove zgodbe in se kaj novega naučila.

In sem se. Naučila nekaj novega in spoznala čudovite ljudi. Pri izvedbi podjetniške aktivnosti v okviru kluba, se je v meni prebudil občutek kreativnosti in želje po novih izzivih. Kot da bi v svoji notranjosti »zacvetela« in si rekla: akcija, pripravljena sem!

Zagotovo je tudi takšna naravnanost in pristop veliko pripomogel k uspešnem razgovoru za zaposlitev. Čuti se človekova dobra energija in svežina. Zato vsem mladim želim, da se sprostijo, globoko vdihnejo in sprejmejo izzive, ki jim pridejo na pot.

 Petra, želimo ti veliko akcije in da bi tole usposabljanje preraslo v tvojo sanjsko zaposlitev!

###
O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 104 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih treh sezonah, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone so zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski soboti, v drugem krogu pa od februarja do maja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00