fbpx
Karierni klubi Nefiks na Ravnah na Koroškem že tretje leto uspešno izpeljani

| Karierni klubi

Na Gimnaziji Ravne smo zaključili tretjo sezono Kariernih klubov Nefiks.

Karierni klubi delujejo po načelu, da udeleženci klubov sami prevzemajo odgovornost, razvijajo timsko delo in svoj karierni načrt ter so tudi sami aktivni pri načrtovanju delavnice.
Sama dekleta Kariernega kluba Ravne so v tej sezoni organizirale kar tri srečanja s študenti, ki so jim predstavili različne študijske smeri. Udeleženke so na tehkkn srečanjih spoznale devet različnih poklicev. Tudi tako, da so bile lahko prisotne pri samem delu. Dijakinje so bile v praksi prisotne na področjih socialne pedagoginje in veterinarja. Spozanle so se tudi s potekom dela pri Društvu proti mučenju živali.

Skozi srečanja so dijakinje razmišljale tudi o tem, kaj si v svojem kraju želijo spremeniti in kaj bi lahko same k temu doprinesle. Da ideje niso ostale samo na listu papirja, so organizirala srečanje  z županom Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomažem Roženom in mu tako podala svoje predloge.

Udeleženka Ana je o Kariernih klubih dejala:«Karierni klubi so mi bili zelo všeč, saj smo skozi pogovor s študenti spoznavali številne zanimive poklice in to, kakšne kompetence potrebujemo za svoj sanjski poklic. Poleg tega smo delali še na projektu, v katerem smo hoteli izboljšati svoj domači kraj in okolico. Vsem, ki še ne vedo, kaj bi počeli po srednji šoli ali gimnaziji priporočam, da se jih udeležijo, ker ogromno pripomorejo k pravilni usmeritvi v življenju. Poleg tega smo se meli pa super fajn«!

Udeleženka Eva meni:« V Kariernih klubih sem bolje spoznala svoje interese, kaj me zanima, kateri poklici so zame primerni, kaj moram za to narediti. Všeč mi je bilo, da smo vse te stvari spoznavale na zabaven način skozi različne metode. To priporočam vsakemu, ki še ne ve, kam bi šel naprej ker mu bo res pomagalo«.

Več o klubih si lahko preberete TUKAJ

Suzana Tahiri


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00