Nefiks
Torek, 22 Maj 2018

Drugi korak pri iskanju zaposlitve – zdrav življenjski slog

Delodajalci od mladih pričakujejo veliko energije in žar. Dobra fizična kondicija je za iskalca prve zaposlitve pomembna enako, kot vse znanje, ki ga ima, saj ga lahko samo na tak način udejanja. Ko si s pomočjo Nefiksa oblikuješ karierni načrt in mu začneš slediti, nujno začni nabirati tudi kondicijo – le tako boš premagal najtežje ovire!


Sveži in sijoči
Si se že kdaj znašel na dogodku, kjer je večina ljudi izgledala zdolgočaseno in malo zaskrbljeno, eden ali dva posameznika, pa sta izgledala sveže in sijoče, kot pravkar obran paradižnik? Kolikšna je verjetnost, da bomo v množici opazili takšne ljudi? Velika! Enako je tudi na zaposlitvenih dogodkih, predvsem pa razgovorih – tako, da poskrbimo, da bomo mi tisti, ki bomo zasijali!Sijaj in svežina nista naključje
Če torej nisi na sveže zaljubljen, poskrbi, da bo sijaj prihajal iz tvoje odlične telesne pripravljenosti! Ni pomembno, katera (športna) aktivnost te pripelje do tja, pomembno pa je, da se ti to pozna. Šport običajno tudi lepo preoblikuje tvoje telo, v svet pa pošilja signale da si zdrav, skrben do sebe, najboljši stranski učinek pa je, da dobro izgledaš!

Športanje ti lahko razširi socialno mrežo
Nikoli ne veš, če na isti progi kot ti, vsako jutro teče tudi tvoj delodajalec. Lahko da boš  koristen namig dobil od soplezalca ali pa od učiteljice salse. Morda se je modro pozanimati tudi, s kakšne vrste športom se ukvarjajo tvoji potencialni sodelavci – in se jim pridružiti.Ukvarajanje s športom nabilda tudi tvoj CV
Številni delodajalci namreč menijo, da šport krepi delovne navade, vzdržljivost, vztrajnost, včasih tudi timski duh. Seveda nikar ne pretiravaj z opisovanjem ekstremnih športnih dosežkov, kot hobi pa jih je zelo koristno navesti.

Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh
Gibanje pa dokazano tudi dviguje razpoloženje in te, če si že obupan zaradi brezposelnosti lahko ohranja veselega in dobre volje. Na tak način pa delodajalcu tudi pokažeš, da si aktiven, da boš zmogel delovne obveznosti in da lahko računa nate, tudi, ko bo na delovnem mestu stresno!Še nisi stekel ven? Jutri pa res začnem tudi v tem primeru ne prinaša rezultatov – superge na noge in gremoooooooo!