fbpx
Peti korak pri iskanju zaposlitve: Opozori nase!

| Načrtovanje kariere

Se spomniš sošolca, ki ste ga vsi poznali in mu malo zavidali? Ker se je vedno pogovarjal s profesorji, komentiral dogajanje in si pri predstavitvah upal izstopati z inovativnimi tehnologijami, novimi pristopi in samozavestnim nastopom?


Izstopaj na svoj način
Vsi seveda nismo takšni, da bi nam tak odnos z lahkoto uspeval, zato je dobro, da poiščemo način, ki je nam lasten. Se spomnite razredne blagajničarke, ki je zbirala sredstva za maturantski izlet in od vas zahtevala poravnan denar in vam vsakič izdala potrdilo o natančnem znesku? Ali pa kolega, ki goji posebno pasmo psov ali kolegice, ki je preštopala vso Evropo? Tudi ti čimprej poišči kaj je tisto, s čemer lahko pozitivno izstopaš in ne čakaj, pač pa – izstopi iz povprečja!

Piši blog
Če znaš pisati – piši blog. V njem lahko prikažeš svojo izvirno misel in odnos do sveta. Vendar pozor – zapisi, ki kratkočasijo tvojo babico še niso nujno dovolj. Preden se lotiš pisanja poskusi najti potrditev, da imaš smisel za to! Veliko blogerjev ima dober eden ali dva zapisa, nato pa jim zmanjka idej, materiala in padejo pod povprečje – ne bodi povprečen – izstopi!


Zmagaj na Red bul tekmovanju
Ali kateremkoli drugem kreativnem tekmovanju, ki bo iz tebe potegnil ves intelekt, kreativnost, športnega duha in druge pozitivne lastnosti, za katere morda niti sam ne veš, da jih imaš. Sprogramiraj preprosto video igrico, posnemi glasbeni komad, prijavi se na Slovenija ima talent, vključi se v gledališko skupino, riši stripe, kipari, slikaj – ustvarjaj! To je dobro za tvoje možgane – morda pa je tvoje ustvarjanje priložnost, da razširiš svojo socialno mrežo!


Vpiši se v tečaj stand-up-a
Morda ne boš postal najbolj smešen stand-up komik, vsekakor pa boš osvojil veščine nastopanja, ki spravi v dobro voljo ljudi okoli sebe. In, vsi imamo radi ljudi, ki nas znajo nasmejati – smeh popestri tudi timsko delo. Morda pa odkriješ čisto novo kariero!


Izstopi!
Ostani v mejah zdravega okusa. V našem okolju se izstopanje pogosto ne obravnava kot pozitivno, vendar to spet ne sme biti izgovor, da si prav nikoli ne upamo poskusiti. Mnogi, ki so si upali, so uspeli, zato kar samozavestno – tudi kakšna zlobna opazka naj te ne zmede – verjetno so samo nevoščljivi!

Alenka Blazinšek


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00