fbpx
En vikend, tri Nefiks izvajalke in osem dijakov ter naloga: najti pravo smer!

| Karierni klubi

Poklicno smer, seveda. V petek, 11. septembra, smo se zbrali v Dijaškem domu Poljane, da bi se vprašanja dijakov o karieri pretvorila v odgovore.

V čem sem dober? Kaj me veseli? In kaj naj s tem počnem? Taka in podobna vprašanja začnejo vznikati bolj kot se približuje konec srednje šole. (Pre)pogosto se zgodi, da je dvomov veliko, tistih, ki bi jih lahko razčistili pa malo. Dijake zanima veliko zadev v povezavi s študijem, kasnejšo poklicno potjo, možnostjo zaposlitve, štipendijami in veliko drugega. Poleg tega jih zanima še, na koga se lahko obrnejo, da bi prejeli odgovore.

slika02Na Zavodu Nefiks smo se zato odločili organizirati Karierni tabor, na katerem bi dijakom pomagali zastaviti vsaj nekaj smernic v zvezi z njihovo karierno prihodnostjo. Dijaki so preko delavnic na taboru odkrivali svoje interese in vrednote ter kako se oboje povezuje s poklicem, ki bi ga želeli opravljati. Nefiks trenerke so jim pomagale spoznati, kako organizirati čas, si zastaviti cilje in premagati odlašanje. Vse to, da bi si čim bolj olajšali eno od pomembnejših odločitev v življenju. V pogovoru s študenti štirih študijskih smeri so se seznanili z različnimi študiji, s pedagoškim procesom na fakulteti in s študentskim življenjem. S pomočjo izvajalk so se informirali o štipendijah in študiju v tujini. Preizkusili so se tudi v podjetniškem izzivu! In, hej, mislim, da so se na obzorju izrisale prav zanimive podjetniške ideje. Podjetniški svet, pripravi se, prihajajo novi talenti!

slika05V nedeljo, 13. septembra, ob zaključku tabora, so dijaki dejali, da imajo bolj jasno predstavo o tem, kaj bi želeli postati, čeravno niso še popolnoma odločeni. Poročali so, da so izvedeli veliko novega in da jim je udeležba na taboru res koristila. Mi smo veseli, da smo jim pomagali odstreti nekaj meglic okoli poklicne odločitve, a razumljivo je, da morajo dilemo, kam naprej in zakaj ravno tja, razrešiti sami. Verjamemo, da jim bo uspelo!

 
 

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00