fbpx
Priznajmo neformalno

| Mednarodni projekti

Vljudno vabljeni na mednarodno konferenco Recognize it!/Priznajmo neformalno - Priznavanje neformalnega izobraževanja v formalnem izobraževalnem sistemu, ki bo potekala 15. januarja 2016 na Fakulteti za družbene vede, v predavalnici 21, med 10.00 in 16.00 uro.

fanfara 2013 - 90Konferenca je namenjena premisleku sistemov in procesov priznavanja v okviru slovenskega formalnega izobraževalnega sistema na različnih nivojih ter njihovi primerjavi z ureditvijo priznavanja v Belgiji. V okviru konference bo ena od ključnih belgijskih strokovnjakinj za priznavanje, Karine Janssens, predstavila ureditev priznavanja v Belgiji (Flamski del), segajoč od formalnega splošnega in poklicnega izobraževanja do izobraževanja odraslih. Pri tem bo posebej predstavila konkretni primer procesa in institucionalne ureditve priznavanja na Univerzi v Gentu. Slovenski strokovnjaki iz različnih institucij (Center za poklicno izobraževanje, Andragoški center Slovenije, Univerza v Ljubljani, Mladinski svet Slovenije) pa bodo predstavili slovensko ureditev priznavanja v formalnem izobraževanju.

Osrednji cilj konference bo seznanjanje slovenske strokovne javnosti z dobro prakso ureditve iz Belgije (Flamski del) kot tudi s trenutnim stanjem na področju v Sloveniji.

Konferenco organizirata Fakulteta za družbene vede in Mladinski svet Slovenije v okviru evropskega multilateralnega projekta Recognize it!/ Priznajmo neformalno!, ki je financiran v okviru programa Erasmus+ (strateška partnerstva na področju mladine) in katerega namen je celovito analizirati stanje na področju priznavanja tako na ravni EU kot v partnerskih državah (Slovenija, Avstrija, Belgija) ter izmenjati dobre prakse med temi nacionalnimi konteksti. Projekt koordinira Mladinski svet Slovenije.

Dodatne informacije: blaz.ilc@fdv.uni-lj.si

index  Picture1   movit   eu


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00