fbpx
Razpis za vpis 2016/2017

| Poklici

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport >> najdete razpis za vpis na prvo stopnjo študija, torej na dodiplomske in enovite magistrske programe. Letos je razpisanih 14.625 (lansko leto 14.992) rednih vpisnih mest in 2.982 (lansko leto 3.109) izrednih mest, skupaj torej 17.607, kar pa je 494 mest manj kot lani. Za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva je razpisanih 1.725 mest.

Razpis SS-300x300Letošnja novost sta dva nova programa, in sicer Kulturna dediščina (dvopredmetni študijski program) na Univerzi na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije in enovit magistrski študijski program Predmetni učitelj na Univerzi v Mariboru, Fakulteta za naravoslovje in matematiko.

Čas za prijavo imate do 4. marca 2016, prijavljati pa se boste lahko začeli že 5. febraurja. Prijava je tudi letos preko portala eVŠ, torej elektronska. Ne pozabite pa na  informative dni, 12. in 13. februarja.

Nekaj pravil razpisa:
- v 2. roku se lahko prijavljajo le tisti, ki niso oddali prijave v 1. roku ali pa niso bili sprejeti na nobeno od prvih treh želja (ter kandidati, ki imajo za to upravičen razlog);
- v 3. roku se lahko prijavljate vsi, prijavo pa je treba poslati direktno na visokošolski zavod, na katerega se vpisujete;
- svojo prijavo za vpis lahko oddate tudi osebno;
- spremembe so tudi glede upoštevanja ocen in namreč: kandidatom, ki so zaključili 5-letni srednješolski program se upoštevajo ocene 4. in 5. letnika, kandidati, ki so nadaljevali program PTI, se upoštevajo ocene 1. in 2. letnika ter pri kandidatih, ki so opravili maturitetni tečaj po zaključenem 4-letnem izobraževalnem programu, se upoštevajo ocene 3. in 4. letnika, medtem pa se pri kandidatih, ki so maturitetni tečaj opravili po 3-letnem programu upošteva le maturiteteno spričevalo.

Objavljen pa je tudi razpis za vpis na višje šole, ki ga najdete na spletni strani Višješolske vpisne službe >> Tja se lahko vpišete od 15. februarja do 8. marca. Več o vpisu na višješolske programe najdete v članku Vse informacije, če razmišljate o vpisu na višjo šolo.

Vse pomembne informacije pa najdete na naši spletni strani. Pobrskajte po seznamu fakultet in višjih šol, kjer najdete tudi mnenja študentov, ki jih obiskujejo, preverite, da imate zapisane vse pomembne datume za vpis ter preverite, kako izbrati študij glede na zanimanje.

Vir: Filternet.si. Dostopno TUKAJ


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00