fbpx
  • ZKZM 2015-2016
  • ZKZM - delavnica Vitkega podjetništva in par nasvetov Tomaža Stritarja
ZKZM - delavnica Vitkega podjetništva in par nasvetov Tomaža Stritarja

| Sezona 2015/16

V četrtek, 11.2.2015, smo v Zaposlitvenem klubu Ljubljana gostili Tomaža Stritarja, direktorja zavoda Uspešen podjetnik. Tomaž je po izobrazbi socialni delavec, po duši pa podjetnik, strokovnjak za socialno podjetništvo ter navdihujoč posameznik z veliko energije in znanja. Ukvarja se z izvajanjem podjetniških treningov, podjetniškim svetovanjem pri ustanavljanju socialnih podjetij, moderiranju podjetniških dogodkov, itd.

Glavni namen tokratnega obiska je bilo izvajanje delavnice Vitkega podjetništva, ki je bila odprta tudi za javnost. Vendar je Tomaž nekaj časa na začetku namenil simulaciji zaposlitvenega razgovora z udeleženko ZK-a, ki pa se je zelo razlikoval od standardnih razgovorov, saj so v ospredju bili odzivi kandidatke na nepričakovane situacije ter reševanje nalog, ki izvirajo iz metod nevrolingvističnega programiranja. Po analizi simuliranega zaposlitvenega razgovora je Tomaž podelil še par nasvetov, namenjenih mladim iskalkam in iskalcem zaposlitve. Rdeča nit vseh nasvetov pa je bila pomembnost ciljne usmerjenosti – prepoznavanje svoje niše in razvoj znotraj nje, saj je pomanjkanje fokusa v informacijski dobi, v kateri živimo, skupaj z veliko stopnjo brezposelnosti mladih, recept za neuspeh.

V nadaljevanju je Tomaž Stritar delil nasvete za začetek podjetniške poti, ki temeljijo na konceptu vitkega podjetništva in orodjih za oblikovanje vitkih poslovnih idej. Vitko podjetništvo se razlikuje od tradicionalnega v par osnovnih točkah - poudarek je na iskanju problema, ki ga je vredno rešiti, in na opredelitvi rešitve, ki temelji na testiranju in ne na planiranju. V ospredju pa je potencialni tipični kupec in vključevanje le-tega v celotni razvojni cikel. Značilno je tudi zavedanje, da se prvotna ideja na koncu lahko spremeni. Več informacij o vitkem podjetništvu lahko pridobite na spletni strani www.delajvitko.si, kjer je na voljo brezplačna e-različica knjige Delaj vitko, na podlagi katere tudi Tomaž temelji svoje delovanje.

Kako navdihujoč in uspešen je Tomaž Stritar v prenašanju znanja, nasvetov in izkušenj pa potrjujejo tudi vtisi udeležencev:

»Delavnica Tomaža Stritarja je bila izredno zanimiva. Še posebej mi je ostal v spominu prvi del delavnice, kjer smo izvedeli, kakšna nepričakovana vprašanja in naloge lahko kadroviki uporabljajo na razgovorih za delo. Prepričana sem, da smo s tem klubovci dobili pomembno izkušnjo in dober vpogled v različne vrste razgovorov za delo.”

“Med delavnico Tomaža Stritarja sem sodelovala pri simuliranju zaposlitvenega razgovora. Kot povabljena kandidatka na razgovor za delovno mesto asistenta pri izvajanju njegovih podjetniških delavnic sem spoznala, da je pri iskanju zaposlitve pomembna iskrenost do sebe in znanja, s katerim razpolagamo, kljub temu, da lahko marsikaterega delodajalca prepričamo v nasprotno.”

»Druženje s Tomažem Stritarjem je potekalo v sproščenem in idej polnem vzdušju. Predstavljeni so nam bili različni pristopi razgovorov z delodajalci in začetni koraki v svet podjetništva. Tako smo tudi tisti, ki nas zanimajo podjetniške vode, bili deležni koristnih nasvetov iz prve roke. Tomaž je na vse udeležence deloval zelo inspirativno in motivacijsko, kar nam je dalo novega zagona in odprlo nove dimenzije razmišljanja.«

»Oseba polna pozitivne energije, ki nesebično deli karierne nasvete in nasvete ljudem, ki se imajo namen podati v poslovni svet. Tri ure so ob Stritarjevim pripovedovanju hitro minile, saj so bile sproščene in polne smeha. Izvedela sem tudi par pomembnih kariernih nasvetov. Nasploh sem o Stritarju dobila dober občutek in bom z veseljem obiskala še kakšno njegovo predavanje.«

»Če ti pade motivacija, Stritar is a place to go!«

Za več o Tomažu Stritarju in kontakt sledite povezavi.

Vir: Facebook


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00