fbpx
Nefiks izziv – Arboretum Volčji potok

| Zaposlitveni klubi za mlade

V torek, 1. marca 2016, smo v Zaposlitvenem klubu Ljubljana skupaj z Arboretumom Volčji potok organizirali zanimiv dogodek, ki je bil odprt tudi za javnost. Udeleženke in udeleženci Zaposlitvenega kluba ter druge mlade iskalke in iskalci zaposlitve smo s tem dobili priložnost, da se preizkusimo pri reševanju praktičnih izzivov, s katerimi se srečujejo v Arboretumu in se tako predstavili potencialnemu bodočemu delodajalcu.


volcjiNa začetku dogodka nam je Melita Miš Strgar, univ. dipl. inž. agr., odgovorna za stike z javnostmi v Arboretumu, predstavila le-tega ter njegove dejavnosti, cel čas reševanja izzivov pa je delila koristne informacije in nasvete.

Izzivi so se nanašali na optimalno vodenje vrtnega centra, načrt promocijskih aktivnosti za obisk Arboretuma za mlade med 15 in 30 letom ter trženje ekipe za urejanje vrtov, reševali pa smo jih skupinsko, razdeljeni v štiri skupine. V spodbudnem okolju Zaposlitvenega kluba smo prišli do obilice različnih idej ter ugotovili, da je za uspešno delovanje nekega podjetja ali organizacije potrebna kreativna sinergija različnih profilov. Ravno Arboretum Volčji potok s svojimi kulturnimi, zgodovinskimi, krajinskimi in vrtnoarhitekturnimi lastnostmi ter s tem povezanimi različnimi dejavnostmi zelo dobro ponazarja to potrebo po prisotnosti in sodelovanju različnih kadrov in profilov.

volcji3Rešitve izzivov smo tudi predstavili in od predstavnice Arboretuma dobili povratno informacijo. Rečemo lahko, da je bila z našimi rešitvami in izkazanim angažmajem zelo zadovoljna. Na koncu smo izmenjali kontakte in ji podelili naše CV vizitke.

Za več informacij o Arboretumu Volčji potok lahko obiščete njihovo spletno in Facebook stran.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00