fbpx
Nove prijave v Zaposlitveni klub za mlade

| Zaposlitveni klubi za mlade

Poslednja priložnost v tekoči sezoni: Zbiramo prijave v Zaposlitveni klub za mlade Ljubljana

Zaposlitveni klubi so se izkazali kot učinkovita pomoč iskalcem prvih zaposlitev. Mladim dajejo priložnost, da raziščejo lastne kompetence in izboljšajo svojo zaposljivost.

Klubi so tako marsikateremu udeležencu odprli vrata do delovnih izkušenj. Mladi v klubih samostojno razvijajo kompetence, bogatijo znanja in pridobivajo samozavest. Sami načrtujejo aktivnosti 

Klub-Sasa

kluba in organizirajo dogodke, v okviru katerih spoznavajo potencialne delodajalce in usmerjajo svoje načrte za zaposlitev.

Prijave v Zaposlitveni klub za mlade Ljubljana so odprte od 15. 4. do 25. 4. 2016. Dvajset izbranih klubovcev se bo sestajalo dvakrat tedensko (torki in četrtki od 10.00 do 12.00), od prvega tedna v maju do prvega tedna v juliju.

V štirih sezonah je delo dobilo kar 145 mladih, vključenih v Zaposlitvene klube za mlade. Klubi delujejo po participativni metodi, ki temelji na načelih sprejemanja odgovornosti, timskega dela, samoiniciativnosti in načrtovanja kariere.

Tjaša Pervanja o svoji izkušnji v zaposlitvenem klubu: 
»Spoznala sem, da je pri iskanju službe najbolj pomembna (pro)aktivnost in vztrajnost. Mladim iskalcem zaposlitve pa manjka predvsem usmerjenost. Če sam ne veš, kaj bi delal, potem delodajalec tega ne bo ugotavljal. Z udeležbo v klubu sem razširila svojo socialno mrežo, spoznala nove ljudi in njihove izkušnje. Moj nasvet vsem, ki iščete zaposlitev - ne poslušajte, ko vam govorijo, da se nečesa ne da. Vse se da, če se hoče!«

Več o projektu na http://www.talentiran.si/index.php/zaposlitveni-klubi-za-mlade ali na facebook profilu Služba me ne išče.

Prijaviš se lahko TUKAJ.

Veselimo se srečanja z vami,
Ekipa Zavoda Nefiks

***
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00