fbpx
Zaposlitveni klubi - Activity po dolenjsko

| Novo mesto


Novo mesto, 16. april 2016 – V drugem mesecu delovanja zaposlitvenega kluba za mlade Novo mesto so se članice seznanile s podjetniško dejavnostjo in tako večino svojega časa posvetile načrtovanju in izvedbi družabnega večera z naslovom »Activity po dolenjsko«.

 DSC0143 optKer so želele prispevati tudi nekaj originalnega, so se odločile, da bodo del običajnih igralnih kart zamenjale z gesli oziroma vprašanji na temo Dolenjske in tako popestrile igro. Sledilo je iskanje sponzorjev, ki bi lahko prispevali nagrade za udeležence, v zadnji fazi priprave pa je prišlo na vrsto tiskanje plakatov, oglaševanje ter pobiranje prijav. Priprave so bile za članice zaposlitvenega kluba velik izziv, saj so se nekatere prvič lotile česa takega – ta naloga je bila zato izvrstna priložnost, da si ustvarijo približen vtis, koliko časa in vloženega truda zahteva organizacija dogodka, ter po drugi strani razvijejo svoje administrativne in organizacijske kompetence.


Sam družabni dogodek je potekal 9. aprila v hostlu Situla v Novem mestu, vabljeni pa so bili vsi mladi in mladi po srcu, ki so se želeli v skupinah preizkusiti v turnirju nekoliko preoblikovane igre Activity. Članice zaposlitvenega kluba so si pred tem tudi razdelile naloge, ki jih bo vsaka opravljala: Aneta je pobirala prijavnino, Tjaša je na začetku pozdravila udeležence, jim predstavila zaposlitveni klub in potek večera ter pojasnila pravila igre, Katja in Ema pa sta prevzeli vlogo sodnic. Po končanem prvem sklopu igre je sledil krajši odmor, med katerim so si udeleženci lahko postregli z domačimi dobrotami. Sledil je še drugi krog turnirja, po razglasitvi zmagovalca in podelitvi glavne nagrade pa so tudi vsi drugi udeleženci dobili svoja darila. Ob koncu dogodka so bile tako članice zaposlitvenega kluba deležne pohval za dobro organiziran večer in prijetno ter zabavno vzdušje. Udeleženci so bili vidno zadovoljni s samim večerom in z nagradami, pa tudi same članice zaposlitvenega kluba so menile, da so uspešno opravile s svojo nalogo.


Dogodek so podprli naslednji sponzorji: E tris center, Zlatarna Bartoli, Čajarna Stari most, Tisk Šepic, Tiskarna Vesel, Kolesarski center JB, Medeni butik Voglar, Gostilna Šeligo, Švic Bowling, Wrist pick (Žan in Anja), Frizerski salon Pr'Lubčku, Movie bar, Matic Vavtar frizerski atelje, Picerija Era, Trimo, Darka, Konfekcija Julija, Vinogradništvo Dolc, KZ Metlika, Prelet, AMZS, Plastoform, Beti, Tea Petančič S.P., Pustolovski park Otočec, Makoma, Petra Škarja, Picerija Klepec, Bar Eskada, Optika Težak, Elfos – Fotovision, Zlatarstvo Terra/ Trgovina Mimica, Dar dom Črnomelj, Foto vision, Belokranjski hram in Okrepčevalnica pri Matičku Semič.


O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah.


Za Zavod Nefiks spisala Polonca Zupančič


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00