Nefiks
Četrtek, 9 April 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Z mentorico korak naprej za zaposlitveni poti – pridruži se projektu Kolegice v Postojni in Mariboru!

Prijave zbiramo TUKAJ do petka, 20. maja 2016.

Raziskave kažejo, da se mlade ženske po zaključku formalnega izobraževanja srečujejo še z večjimi težavami kot moški. Prehod na trg dela je zanje namreč izredno zahteven, zgodnje odpiranje vrat pa je za veliko mladih žensk, zlasti družboslovk, edina možnost za bolj uspešno vključevanje v zaposlitveno sfero. Ravno zato smo na Zavodu Nefiks zasnovali projekt Kolegice, ki je prvič potekal leta 2012.

 
Kolegice fotka1Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela. V projektu lahko vsaka udeleženka spozna in se poveže z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravlja o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu. Ob pomoči mentorice se udeleženke seznanjajo z delovnim okoljem, izbranim poklicem ter njegovimi zahtevami in specifikami, razvijajo pa tudi svojo zaposlitveno pismenost.Kolegice fotka2

 

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na tedenskih sestankih, na katerih ob strokovni podpori Zavoda Nefiks udeleženke razvijajo svoj karierni načrt ter načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

 

Vse motivirane in samoiniciativne mlade posameznice iz Postojne in Maribora vabimo, da se do petka, 20. maja 2016, prijavijo v klub Kolegic.
Kolegice fotka3

Veselimo se srečanja z vami in pisanja novih uspešnih zaposlitvenih zgodb!