fbpx
Novogoriške Kolegice zbirale "opremo za uspeh"!

| Udeleženke

V sredo, 22.6.2016, se je v Mladinskem centru Nova Gorica odvijala razprava na temo, kaj je potrebna »oprema«, ki jo mlade izobražene ženske na začetku svoje karierne poti potrebujejo, da uspejo v svojem poklicu. Kolegice so k sodelovanju povabile uspešne ženske na goriškem in vse zunanje udeleženke, ki so šele začele graditi svojo kariero.
20160622 184747 optOsrednja gostja dogodka je bila Mojca Stubelj Ars, doktorica okoljskih znanosti, ki je predstavila svojo izkušnjo o tem, kako ji je z večjezičnimi knjigami MINI POLIGLOTINI uspelo postati uspešna podjetnica. Več o njenem uspehu si lahko preberete na povezavi tukaj.

Gostje, ki so s svojimi življenjskimi izkušnjami, pozitivnimi mislimi in modrostmi prav tako dodale velik doprinos k razpravi, so bile: Silvana Batič (odgovorna oseba v vodnogospodarskem podjetju Hidrotehnik d.d. Enota Nova Gorica), Aleksandra Torbica (načelnica Oddelka za okolje, prostor in infrastrukturo na MONG), Nataša Sever (odgovorna ekologinja v podjetju Mahle Letrika).

Za vse tiste ženske, ki se niso mogle udeležiti dogodka, prilagamo nabor »opreme«, za katero je bilo na dogodku ugotovljeno, da je nujno potrebna:
- delati tisto, kar te veseli,
- biti pogumna in vztrajna,
- timsko delo,
- verjeti sebi,
- biti poštena in odgovorna,
- biti vsestranska ter
- se celo življenje učiti.

Novogoriške Kolegice se prav vsem prisotnim zahvaljujejo za sodelovanje na razpravi, saj s tovrstnimi dogodki Kolegice sporočajo, da si ženske želijo delati in da so lahko v tem kar počnejo uspešne!


Novogoriške Kolegice

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00