fbpx
Tuji jeziki, zaposlovanje in jezikovni klubi

| Aktualno

Jezikovni center Mint International House Ljubljana je v juliju analiziral oglase za zaposlitev na portalu mojazaposlitev.si in prišel do ugotovitve, da je znanje nemškega jezika najbolj zaželen jezik pri delodajalcih. Znanje tujih jezikov je nasploh zelo iskano, saj vsak peti oglas zahteva znanje vsaj dveh ali več tujih jezikov.

Katerih?

Med vsemi jeziki je poleg angleščine , ki je že samo po sebi umevna, največ povpraševanja po znanju nemškega jezika (36 %), nato italijanskega, hrvaškega in srbskega, ruskega, španskega in francoskega jezika.

V kategorijah znanosti, tehnologije, raziskav in razvoja se zahteva znanje večih tujih jezkov. Npr.: komercialist/ka bo moral znati vsaj tri tuje jezike, kadrovik vsaj dva in tako naprej.

Ker si na Zavodu Nefiks prizadevamo za večjo zaposljivost mladih že nekaj časa izvajamo Jezikovni klub, v katerem se lahko mladi iskalci zaposlitve brezplačno učijo prav teh jezikov, ki so trenutno na trgu najbolj zaželjeni.

Bi se želeli prijaviti v klub in postati še boljši kandidati z osveženim znanjem jezika? Pišite na nefiks@nefiks.si

 Več informacij o naših aktivnostih najdete tudi tukaj (klik).

hello-1502369 640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povzela: Anita Boljte
Vir: mojaobcina.si in mint.si
Foto: mint.si, pixabay



KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00