fbpx
Prijavi se k sodelovanju in išči zaposlitev v družbi!

| Nefiks zaposlitvene rešitve

SPEDENAJ ZNANJE V DRUŽBI – ZNAJDI SE V SLUŽBI!

 

Nefiks – zaposlitvene rešitve, v okviru katerih delujejo Nefiks 5ke, vabi v svoje vrste motivirane kandidate in mlade iskalce zaposlitve do 29 leta, ki želijo brezplačno »spedenat« znanje v družbi in si s tem povečati možnosti, da se znajdejo v službi! Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve se izvaja v obliki Nefiks 5k v večjih krajih po vsej Sloveniji (Ljubljana, Koper, Nova Gorica, Maribor, Celje, Ravne na Koroškem, Postojna, Domžale...).

Obljubljamo vam zanimive izzive, obenem pa iščemo resne kandidate, ki razumejo, da je iskanje zaposlitve proces, v katerega je potrebno vložiti energijo.

Mladi dobite dolgoročno obravnavo in strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc. Najmanj tri mesece delujete v Nefiksovih petkah (5 članov) in eno leto neobvezno v skupinah Moje kompetence (do 20 članov). Vsaka petka v sodelovanju z delodajalcem izbere aktivistični oz. humanitarni ali projekt varovanja zdravja. S pomočjo e-Nefiksa ustvarite nadgrajujoč kompetenčni profil, viden delodajalcem.

Delujemo v skladu s kitajskim pregovorom: "Daj človeku ribo, nahranil ga boš za en dan. Nauči ga loviti ribe, prehranil ga boš za vse življenje.", kar pomeni, da se od udeležencev pričakuje aktivno sodelovanje in sooblikovanje programa.

Na trimesečnem intenzivnem izobraževanju udeleženci krepijo svoje osebne kompetence:
• prilagajati CV in motivacijsko pismo, glede na delovno mesto,
• izdelano boš imel/-a tudi CV vizitko,
• spedenal/a boš svojo predstavitev na zaposlitvenem razgovoru,
• spoznal/-a, kako svoje prijave grafično obogatiti z infografikami,
• ovrednotil/-a boš vse svoje kompetence.

Ter pridobivajo nova strokovna znanja:
• postavljanje lastne spletne strani,
• vloganje in PR,
• Excel,
• vsebine, za katere boste kot skupina izrazili zanimanje.

Ob enem pa izvajajo projekte z delodajalci, ki jih z našo pomočjo ali sami poiščejo in nagovorijo k sodelovanju.

Srečanja potekajo 2x tedensko, po 4 ure, predvidoma v torek in četrtek dopoldne. Torki so namenjeni izobraževalnim aktivnostim, četrtki pa delu na projektu, v katerem udeleženci sodelujejo z izbranim delodajalcem. Na aktivnostih je obvezna 70 % udeležba. Če posameznik v vmesnem času dobi zaposlitev, iz skupine izstopi.

V Nefiks – zaposlitvene rešitve kandidatom obljubljamo zanimive izzive, obenem pa iščemo resne in motivirane kandidate, ki razumejo, da je iskanje zaposlitve proces, v katerega je potrebno vložiti čas in energijo. Za sodelovanje v projektu Nefiks zaposlitvene rešitve je potrebna predhodna prijava, do 22.1.2017. Prijave zbiramo TUKAJ.

KAKO SODELUJEŠ?
V našem programu boste sodelovali v Nefiks petki, srečevali se boste tri mesece, 2x tedensko po 3 ure, torej skupaj 6 ur tedensko, razen prvi teden, ko se boste na izobraževalnih delavnicah srečali trikrat ali štirikrat, skupno najmanj 12 ur.

Petke

 

 

 

 

 

 

PROCES
Ko se boste prijavili, vas bomo obvestili o izboru, ter vas nato umestili v večjo skupino 20 iskalcev, kjer se boste v nadaljevanju razdelili v petke. V krajih, kjer bo povpraševanje preveliko, pa bomo naredili selekcijske razgovore in sodelovanje omogočili 5 najbolj motiviranim članom.


PETKE
Udeleženci se boste, glede na interese, razdelili v skupine po pet in se odločili, s katerimi podjetji želite sodelovati in kaj želite z njimi narediti (na voljo imate projekt varovanja / ohranjanja zdravja na delovnem mestu in humanitarni projekt, ko skupaj s podjetjem naredite spremembo v lokalnem okolju) - namen tega dela je, da se udeleženci petk predstavite potencialnim delodajalcem v sproščenem okolju.

DELAVNICE
Prvi teden boste imeli splošne delavnice gradnje lastne blagovne znamke, ob enem pa tudi razvoja IKT kompetenc, odvisno od potreb skupine, v nadaljevanju pa izobraževanja za različne zaposlitvene kompetence, kolikor bo mogoče, glede na želje večine udeležencev.


DELODAJALCI
Vsaka Nefiksova petka bo v lokalnem okolju organizirala skupni projekt z vsaj enim delodajalcem.


POTEK
Po prvem, uvajalnem tednu bodo 3 ure tedensko namenjene izobraževalnim aktivnostim - krepitvi kompetenc, 3 ure pa delu v skupini - Petki (načrtovanje projekta z delodajalci, postavljanje spletne strani, izvajanje projekta ...).


TERMINI
Skupine bodo začele delovati v januarju, predvidoma dopoldne, v torek in četrtek med 9:00 in 13:00, razen, če se bo skupina dogovorila drugače. Končale pa se bodo v drugi polovici aprila. Obvezna je 80% prisotnost na srečanjih, kandidat pa iz procesa lahko izstopi, če v vmesnem času dobi zaposlitev.

Nato pa boste imeli še eno leto, glede na želje in potrebe, možnost brezplačnega obiskovanja naših delavnic.

INFORMATIVNI DNEVI
V okoljih, kjer bomo do začetka januarja prejeli dovolj prijav, bomo izvedli informativne dneve, na katerih vam bomo projekt podrobno predstavili. Aktivnosti bomo predvidoma organizirali v večjih mestih, če pa se najde skupina 5 posameznikov iz manjšega kraja, pa smo pripravljeni aktivnost organizirati tudi po dogovoru.


REFERENCE
To je zagotovo odlična priložnost za vse aktivne iskalce zaposlitve, ki bi radi okrepili kompetenco timskega dela, razvili svojo socialno mrežo in vas ni strah poskusiti nečesa novega. Naša metodologija je do zaposlitve pripeljala že več kot 140 mladih po vsej Sloveniji, njihove izjave pa lahko preberete pod zavihkom Zaposlitveni klubi za mlade.


Vse zainteresirane prosimo, da izpolnete spodnji prijavni obrazec!


***

Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve izvaja Zavod Nefiks po vsej Sloveniji, financira ga Evropski socialni sklad in je namenjen mladim iskalcem zaposlitve do 29. leta starosti. Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.

3Logoti NZR brez URSM

PODPORNIKI PROJEKTA:

logo SF opt

korociv sticisce 4

Institutzamladinskopolitiko2

11Logo Rotonda2

logoCENE CILJbarvni2

logo pokoncni2

Boreo logo2BSC logo SloLOGOMCP 2epiProfilnaZavodtrilogo2

logosim2c 3logoZaVOD2

 

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00