fbpx
Iskanje zaposlitve, CV … in infografike

| Show Your Own Gold

V množici CV-jev, ki jih prejmejo delodajalci, je pomembno, da je tvoj (ki je med njimi) jasen, pregleden in jedrnat. Velika prednost je, če je vizualno privlačen.

Infografike so preprosta in vsem dostopna (tudi tistim, ki nimamo znanja iz področja grafičnega oblikovanja) tehnika za ustvarjanje predstavitev. Tudi CV-jev.

infografike1

Zakaj je dobro svoj CV oblikovati v infografiko?
1. Ker je vizualno bolj privlačen kot običajen CV.
Če bo tvoj CV bolj privlačen od CV-jev ostalih kandidatov, je večja verjetnost, da mu bo delodajalec pri pregledovanju posvetil več pozornosti. Pri tem velja slediti pravilu, da je manj več. Raje uporabi manj barv in oblik, saj lahko s pretiravanjem dosežeš obraten učinek.


2. Ker s tem pokažeš svojo samoiniciativnost.
Če svoj CV oblikuješ v infografiko, potencialnemu delodajalcu pokažeš, da si se pripravljen/a dodatno angažirati in svoj trud vložiti v to, da bo tvoj CV drugačen. S tem tudi (posredno) izraziš, da si za to, da dobiš to delovno mesto, pripravljen/a narediti nekaj več kot le tisto minimalno, kar se pričakuje od tebe pri prijavljanju.


3. Ker s tem pokažeš svojo ustvarjalno plat.
Vsak ima ustvarjalnost v sebi in oblikovanje življenjepisa je odlična priložnost, da svojo ustvarjalnost tudi izraziš. Programi infografik so uporabniku prijazni, hitro jih je mogoče usvojiti in ko poznaš nekaj osnovnih funkcij, lahko brez težav oblikuješ lično infografiko.


4. Ker s tem pokažeš, da si se pripravljen/a učiti.
Delodajalcem je pomembno, da si se na delovnem mestu pripravljen/a učiti. S tem ko se lotiš učenja novega programa, pokažeš, da ti spoznavanje nečesa novega (po možnosti čisto nepovezanega s tvojim izobrazbenim področjem), ne predstavlja problema, oziroma ti je celo v izziv.
Zavod Nefiks v okviru projekta Show Your Own Gold izvaja delavnice infografik, v okviru katerih mladi s pomočjo programa izdelajo svojo predstavitev sebe/svoj CV. Mladim pri izdelavi nudimo podporo pri uporabi programa in nasvete pri oblikovanju.

Za več informacij o delavnici piši na: sara@nefiks.eu.
Programi, ki so prosto dostopni in so namenjeni izdelavi infografik:
Piktochart (https://piktochart.com/)
Canva (https://www.canva.com/)
Infogram (https://infogr.am/)

Primeri CV-jev:

CV infogr1

 

CVinfogr3

 

CVinfogr2

Pripravila: Sara M.

***

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00