fbpx
»ZAKAJ NISTE ZAPOSLENI PRI NAS?« Mladi v projektu Nefiks zaposlitvene rešitve s kadroviki do novih priložnosti

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Prejšnji petek, 28. oktobra 2016, se je v ljubljanski Kristalni palači odvijal osrednji nacionalni dogodek projekta Nefiks zaposlitvene rešitve – »Zakaj niste zaposleni pri nas?«. Vrhunski kadroviki Slovenije so več kot 75 mladim iskalcem zaposlitve udeležencem projekta iz prve roke predstavili uspešne strategije na zaposlitvenem razgovoru in pri pripravi prepričljivega življenjepisa.

5ke3

Urša Žorž, samostojna podjetnica, je mlade spraševala: »Kva je vaš pešn?« in pozvala udeležence, naj vprašajo svoje prijatelje in najbližje. Odgovori znajo marsikoga presenetiti. Podjetniški svetovalec Tomaž Stritar je navdušil in nasmejal celotno publiko z drznimi izjavami, da ne zaposluje ljudi, ki se ne počutijo dobro v lastni koži. 

 

5ke1

Prav tako so svoje strokovne nasvete delili kadroviki Goran Vaskrsić iz EU Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev, Tadeja Ozebek in Matej Duraković iz podjetja IBM, Romina Godnič iz podjetja Decathlon ter Marta Blažič iz Mestne knjižnice Ljubljana. Poudarjali so pomembnost poštenosti ter natančnosti pri pripravi življenjepisa, sama oblika pa je pogosto stvar razhajanja. Vsi pa so se strinjali, da velja »manj je več«.

 

Alenka Blazinšek, snovalka projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, je strnila sporočilo srečanja: »Všeč mi je, da si prizadevamo za kvaliteto in ne kvantiteto. Generacija, ki prihaja na zaposlitveni trg, bo zmagala z inovativnostjo in ne z urami dela.«

Udeleženka Petra (29, brezposelna) je izjavila: »Urša Žorž me je prepričala, da moram začeti razmišljati, kaj je moja strast. Verjamem, da mi bodo vsi nasveti, ki sem jih slišala danes, pomagali lažje najti zaposlitev.«

5ke4

Dogodka se je udeležilo 75 mladih izobraženih družboslovcev in naravoslovcev iz cele Slovenije: Maribora, Celja, Kopra, Nove Gorice, največ jih je bilo iz Ljubljane. Najbolj pogumni so se preizkusili v simulaciji zaposlitvenega razgovora, ostali pa so izkoristili priložnost za zaposlitev in so predali svoje življenjepise kadrovikom.

Petke3Petke4

Petke5Petke7

Petke6Petke8

*****Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00