fbpx
Zaposlitveni klub za mlade Novo mesto: Aktivnost v klubu se izplača!

| Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klub za mlade Novo mesto se lahko pohvali z že kar petimi zaposlitvami, kar pomeni da se je zaposlilo že več kot polovico klubovcev. Preberite si na kakšen način je klub pripomogel do zaposlitve njim.

 

Ko sem na predstavitvi Zavoda Nefiks prvič slišala za Zaposlitvene klube, me je koncept takoj pritegnil. Kasneje sem dobila povabilo na usposabljanje za vodje Nefiksovih klubov in priložnost takoj pograbila. Zelo rada se namreč neformalno izobražujem, saj menim, da znanja ni nikoli preveč. Nasploh me zanimajo ljudje, njihove osebnosti in medsebojni odnosi, zato se mi je zdela ponujena priložnost popolna, da se preizkusim v vodenju skupine, hkrati pa, poleg udeležencev, tudi sama pridobim nekaj novega znanja in izkušenj. Mislim, da smo se vsi v klubu kmalu dobro spoznali in se razumemo, saj z lahkoto izpeljujemo začrtane aktivnosti in se pri tem tudi zabavamo. Kar nekaj nas je tudi že dobilo zaposlitev. Nekaj jih zaradi obveznosti klub ne obiskuje več, nekaj pa nas ostaja in usklajujemo svoje zaposlitve s klubom. Sama sem se zaposlila kot zdravstveni administrator v Zdravstvenem domu Novo mesto, kar mi ustreza, saj sem preko pogodbe to delo že opravljala. Vendar pa ostajam pozorna na delovna mesta, ki bolj ustrezajo mojim željam in zastavljenim ciljem. Menim, da so taki klubi za udeležence pa tudi vodje zelo koristni, saj na enem mestu spoznamo kako pomembno je poznati sebe in svoje želje, kje lahko svoje sposobnosti izboljšamo in se pripravimo na bodoče razgovore. Najpomembneje pa je, da smo skupina, ki se medsebojno motivira ter da tekom izvajanja začrtanih aktivnosti spoznamo širok krog ljudi, predvsem pa tudi potencialne delodajalce.

Sama imam s klubom enkratno izkušnjo, saj sem spoznala nove prijatelje, se naučila veliko novega, se preizkusila kot vodja skupine in se nenazadnje tudi zaposlila.

Vodja kluba, Zala J.

Na zaposlitveni klub sem se prijavil zato, ker sem si želel pridobiti nova znanja in izkušnje na področju iskanja zaposlitve. V našem zaposlitvenem klubu smo imeli zelo različne izobrazbene profile. V klubu lahko udeleženci s pomočjo ostalih prisotnih osebe odkrijejo svoje napačne pristope pri iskanju zaposlitve in izvedo kako te pristope izboljšati. Iskalci zaposlitve se v zaposlitvenem klubu naučijo veliko novih stvari. Sam nisem klub dolgo obiskoval, ker sem dobil zaposlitev za določen čas. Prisoten sem bil na štirih srečanjih. V kratkem obdobju obiskovanja sem izvedel več novih stvari. Izpostavil bi npr. to da sem izvedel, da obstaja CV vizitka, prav tako sem ugotovil kakšne napake imam v življenjepisu. V mesecu septembru sem uspešno opravil zaposlitveni razgovor. V začetku oktobra sem začel delati v Domu starejših občanov Črnomelj. Menim da so zaposlitveni klubi koristna stvar. Najbolj koristna stvar od aktivnosti iz zaposlitvenih klubov se mi zdi mreženje s potencialnimi delodajalci. Od tega mreženja lahko posamezniki odnese razširitev zaposlitvenih možnosti, ki lahko sčasoma tudi pripeljejo do dejanske zaposlitve.
Matej


Za obiskovanje zaposlitvenega kluba sem se odločila, ker menim, da izkušenj ni nikoli preveč. Želela sem »prevetriti« svoj CV in razširiti možnosti iskanja zaposlitve. Naše prvo srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju, dobila sem občutek, da smo se med sabo dobro povezali in vzpostavili sproščeno in zabavno ozračje. Pred obiskovanjem kluba sem bila aktivna iskalka zaposlitve in po našem prvem srečanju sem naslednji dan imela razgovor, ki je bil uspešen. Dobila sem zaposlitev, ki sem si jo res želela, sedaj sem vzgojiteljica v vzgojno-izobraževalnem zavodu. Verjamem, da obiskovanje zaposlitvenega kluba ponuja dobro priložnost za izboljšanje svojega pristopa k iskanju zaposlitve in hkrati priložnost za osebnostno rast. Udeleženci lahko predstavljajo dobro motivacijo en drugemu in verjamem, da smo lahko uspešnejši ob podpori drugih.
Nives

Ker sem trenutno au pair varuška v Švici sem na osvajanju novih dogodivščin in piljenju svojega dela kot pomočnica vzgojiteljice. Nasplošno imam zelo rada otroke in vse kar se tiče okrog njih zato vem, da sem na pravem mestu, pa čeprav daleč od doma. Od kluba sem odnesla veliko novih informacij in poznanstev v svet zaposlitve, predvsem pa menim, da je to dobro izkoriščen čas za tiste,ki iščejo svojo zaposlitev in nova poznanstva, ki bodo do tam pripomogla.
Metka

***

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00