fbpx
Drugi mesec delovanja ZKZM Novo mesto

| Zaposlitveni klubi za mlade

Za nami je že drugi mesec delovanja našega zaposlitvenega kluba za mlade Novo mesto.

V začetku oktobra smo se udeležili Kariernega sejma v Ljubljani. Na naših srečanjih pa smo imeli tudi dve gostji. Gospa Tea nam je razložila kako se pravilno napiše CV in spremno pismo. Pregledala je tudi naše CV-je. Izvedeli smo, kako se pripraviti na samozavesten razgovor z delodajalcem in kako se primerno obnašati na razgovoru, kar smo vadili s simulacijami. Nekaj malega nam je predstavila tudi o govorici telesa. Pravila poslovne komunikacije pa nam je predavala gospa Silva, ki je bila na našem srečanju gostja že v septembru. Vsi člani smo se tudi uspešno vpisali v eNefiks. Začeli smo z organiziranjem naše podjetne aktivnost, za katero smo v sklopu predavanja o poslovni komunikaciji sestavili dopise podjetjem za pomoč pri izvedbi ter jih razposlali na različne naslove. V soboto, 12. novembra, bomo med 9. in 12. uro, v Qlandiji Novo mesto, skupaj z otroci vrteli Kolo sreče. Vsak otrok bo po opravljeni nalogi dobil tudi manjšo nagrado, za katere bodo poskrbela podjetja. Tako, da smo sedaj v polnem zagonu naše podjetnosti.

ZKZM NM opt

Do naslednjič,
Članica kluba Maja

***
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00