fbpx
Postojna pričakuje svojo prvo Nefiks 5ko

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Nefiks zaposlitvene rešitve nudijo brezplačna izobraževanja mladim iskalcem zaposlitve

Zavod Nefiks tudi v Postojni pripravlja klub, v katerem bo peterica mladih brezposelnih pilila svoja znanja, zbirala nove kompetence in intenzivno iskala zaposlitvene priložnosti. V okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, ki ga financira Evropski socialni sklad, mladi izboljšujejo svoje kompetence za pridobitev službe. Nefiks 5ke od oktobra naprej uspešno delujejo v večjih krajih po vsej Sloveniji. V Postojni prijave za resne kandidate zbirajo še do srede, do 30. 11. 2016.

Ključna prednost Nefiks 5k je tesno sodelovanje prijavljenih mladih in medsebojna podpora na poti do zaposlitve. Skupine 3 mesece brezplačno obiskujejo strokovna usposabljanja z najrazličnejših področij, obenem pa skupaj pripravljajo družbeno-koristen projekt ali projekt varovanja zdravja. Slednjega izberejo v sodelovanju z izbranim delodajalcem. Alenka Blazinšek, snovalka Nefiks zaposlitvenih rešitev, poudarja:

»Nefiks išče odgovorne udeležence, ki razumejo, da je iskanje zaposlitve proces, v katerega je potrebno vložiti čas in energijo. S pomočjo e-Nefiksa bo vsak udeleženec ustvaril celovit profil znanja in kompetenc, ki je viden in prepoznan pri delodajalcih.«

Postonjska Nefiks 5ka se bo odvila v sodelovanju z Mladinskim centrom Postojna ter regionalnim stičiščem nevladnih organizacij BOREO. Skupina se bo srečevala dvakrat tedensko, z začetkom 5. 12. 2016 ob ponedeljkih in sredah med 9:00 in 13:00 v prostorih MC Postojna, delovala pa bo vse do konca februarja 2017. Za udeležbo je obvezna predhodna prijava do 30. 11. 2016, obrazec za prijavo najdete TUKAJ. Za izvedbo programa je potrebnih vsaj 10 prijavljenih kandidatov.

Sodelovanje v Nefiksovih 5kah je odlična priložnost za vse iskalce zaposlitve do 29. leta, ki želijo okrepiti svoje osebne kompetence, pridobili izkušnje timskega dela, razširiti svojo socialno mrežo in preiskusili nekaj novega. Prijavo priporočamo tudi zainteresiranim iz drugim krajev, saj je izvedba programa možna povsod, kjer se najde dovolj motiviranih mladih.

***

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.

 
 

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00