fbpx
Zaposlitveni klubi za mlade

| Zaposlitveni klubi za mlade

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti.

S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah.

  • Kako deluje zaposlitveni klub?
V prvem mesecu bodo mladi v skupini prvih iskalcev zaposlitve s strokovno pomočjo najprej začrtali agendo kluba, pripravili svoj CV in zastavili svoj karierni plan, kjer bodo opredelili zaposlitvene načrte in izpostavili zaželene delodajalce. Predvidoma bodo obiskali strokovne organizacije in podjetje Si.mobil. V drugem mesecu delovanja udeleženci načrtujejo in izvedejo skupno podjetno aktivnost. Ob tem se naučijo osnovnih zakonitosti projektnega vodenja in spoznavajo različna področja dela. V zadnjem mesecu delovanja kluba bodo mladi spoznavali svoje potencialne delodajalce na dogodkih različnih formatov, od kariernih zmenkov do obiskov podjetij in drugih, inovativnih oblik srečevanj.
  • Kaj dobijo udeleženci?
Poleg zgoraj naštetega v zameno za približno 4 ure časa tedensko mladi pridobijo nova veščine in razširijo svojo socialno mrežo. Veliko vloženega truda je številne udeležence klubov v preteklih sezonah pripeljala do dela.
  • Kako se včlanim v zaposlitveni klub?
Drugi razpis za zaposlitvene klube tretje sezone, ki bodo delovali po različnih krajih po Sloveniji, bo objavljen januarja 2016. Razpis bo najavljen tudi na Facebook profilu Zaposlitvenih klubov za mlade. Med prijavljenimi bomo izbrali 15 udeležencev za vsak klub.

Zadovoljni udeleženci prejšnjih sezon so povedali:

Doroteja iz zaposlitvenega kluba Šentjur- Vojnik: »Sodelovanje pri takšnem projektu priporočam vsem, ki si želijo pridobiti samozavest za nastop na zaposlitvenem razgovoru, tistim, ki bi radi pridobili organizacijske sposobnosti, razširili svojo socialno mrežo ali pa se samo družili in pridobili večjo motivacijo pri iskanju službe.«

Tina iz zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi: »Prepričana sem, da je zaposlitveni klub veliko pripomogel pri moji zaposlitvi. In če vaš način iskanja dela še ni obrodil sadov, vam priporočam, da preizkusite srečo še v zaposlitvenem klubu. Meni ni prinesel le zaposlitve, ampak tudi dobre prijatelje.«

Tina iz zaposlitvenega kluba Ljubljane- Rakovnik: »Rezultati mojega delovanja v klubu so bili drugačni, kot sem pričakovala. Naša torkova srečanja so mi polnila baterije, me držala pokonci. Končno sem ugotovila, da nisem sama, da nisem nesposobna, ker sem brez službe in da sem na pravi poti.«

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s projektom Zaposlitveni klubi za mlade, s katerim mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti.

 

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00