fbpx
S podporo projekta Nefiks zaposlitvene rešitve 2 novi službi

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Nefiks zaposlitvene rešitve dokazujejo uspešnost metode, ki mlade iskalce zaposlitve skupaj vodi do boljših priložnosti: 2 člana Nefiks 5k dobila službo!

Ljubljana, 25. november 2016: Klubi Nefiks 5ke, ki se od oktobra naprej odpirajo po večjih krajih v Sloveniji, že po mesecu in pol delovanja kažejo rezultate: prvi člani že odhajajo! »Pisat prošnje za delo je lažje v družbi,« nam je v pogovoru povedala Sabina, ena izmed bivših članic ljubljanske Nefiks 5ke, ki deluje v skopu projekta Nefiks zaposlitvene rešitve. Nenavadno je sodelovati v programu, kjer je osip zaželen in spodbujan – člani ob odhodu namreč dosežejo cilj svojega obiska, torej novo službo.

Nefiks 5ke so del projekta Nefiks zaposlitvene rešitve in predstavljajo skupino petih mladih iskalcev zaposlitve, ki skupaj v okviru Nefiksa zbirajo nove kompetence, ki jih vodijo do novih priložnosti.PRzaposlitev

»Na izobraževanja bi pa vseeno še rada prihajala,« je poudarila Sabina. Njena ekipa namreč še ni zaključila z delom: prva izmed Nefiks 5k v Ljubljani je sicer aktivna že dober mesec, člani pa so se preizkusili v raznolikih in številnih delavnicah. Med drugim so se tako naučili uporabe Excela, preučili Wordpress in postavili lastno spletno stran, izpilili svoje CV-je in na tečaju retorike ugotovili, kako se kar najbolje predstaviti tudi na razgovoru. V naslednjem mesecu in pol bodo z izbranim delodajalcem izvedli družbeno-koristen projekt, ki bo njihove teoretične veščine podkrepil s praktičnimi podjetniškimi in organizacijskimi izkušnjami.

Vitomil, še en bivši član ljubljanske 5ke, izpostavlja tudi vidik mreženja: tako s socialne plati kot profesionalne. Iskanje službe je osamjeno početje, brez jasnih kažipotov in navodil, v skupini pa se hitreje znajdemo in drug drugemu pomagamo.

Nefiks 5ke niso le za okras, le še en kratkotrajen tečaj, ampak resen trimesečni projekt. Člani, kot sta Vitomil in Sabina, od njega odnesejo nova znanja in širšo perspektivo, in, če že ne službe, nov polet in svežo motivacijo. Projekt, ki vključuje mlade do 29. leta po vsej Sloveniji, se bo odvijal do januarja 2018, prijave pa se zbirajo do zapolnitve skupin na tej povezavi.

***

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00