fbpx
PR kava: Na družabnih omrežjih z Matejem Praprotnikom

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Člani projekta Nefiks zaposlitvene rešitve organizirajo informativna srečanja z uspešnimi osebnostmi ob skodelici kave.

Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve spodbuja inovativne ideje Nefiks članov, saj sta znanje in širjenje socialnega okolja ključna pri iskanju zaposlitve. Nefiks PR 5ka je stopila v akcijo in organizirala svoj prvi dogodek - PR kavo. Gostili so Mateja Praprotnika, ki ga zanima vse, kar ima značaj.

Matej Praprotnik je ljubitelj radia, dipl. iz podcastov, novinar, moderator, zagrizen okoljevarstvenik in eden tistih, ki vedno znova odkriva in testira nove trende v digitalnem svetu. Na radiu Val 202 je uspešno zagnal Twitter in Snapchat in marsikateri poslušalec si dneva brez svežih novičk ne predstavlja. matej1

Klubu Nefiks PR 5ka in ostalim članom je podal kar nekaj koristnih nasvetov, kako postati uspešen na družabnih omrežjih. Kot prvo meni, da je potreben večletni trud.

»Vsak novi medij je potrebno vzeti s spoštovanjem ga dodobra stestirati in ugotoviti prednosti. Novi mediji niso dodatno delo, ampak edino delo!«

Ključen pa je stik s sledilci, saj se le tako lahko ugotovi, kakšne so njihove potrebe in razmišljanje. Twitter je Mateju zelo blizu že od l. 2009. Vključuje se v pogovore s kratkimi in jedrnatimi sporočili, demokratično izraža svoje mnenje in dodaja še kanček svoje osebnosti.

»Kanal je toleranten do izzivanja in provokacije. Ne sme pa se iti čez mejo, zato je potrebno najti svoj značaj.«

matej2Velikokrat je v pogovoru poudaril, da je lasten pečat, ne glede na obliko medija, zelo pomemben. »Tudi brez videa praktično danes ne gre več. Treba se je lotiti tudi tega.« Večina mladih se je že preselila na nove medije, zato je uporaba Snapchata in Facebook live videa obvezna. Prednost je ta, da se zelo hitro pridobi povratne informacije o uspešnosti komunikacije. Po koncu dogodka je Matej odgovarjal še na dodatna vprašanja, člani pa so že načrtovali, kdo bo naslednji gost, ko bo spet dišalo po kavi.

***

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00